Καμιά βελτίωση των ρυτίδων και της υφής του δέρματος από την ορμονοθεραπεία
Νέα Υόρκη: Οι ρυτίδες του προσώπου και η χαλάρωση του δέρματος που επέρχονται φυσιολογικά με την πάροδο του χρόνου δεν βελτιώνεται με την μακροχρόνια, χαμηλής δοσολογίας ορμονική θεραπεία, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Academy of Dermatology.
Νέα Υόρκη: Οι ρυτίδες του προσώπου και η χαλάρωση του δέρματος που επέρχονται φυσιολογικά με την πάροδο του χρόνου δεν βελτιώνεται με την μακροχρόνια, χαμηλής δοσολογίας ορμονική θεραπεία, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Journal of the American Academy of Dermatology.
Η Δρ Τάνια Φιλιπς από το Πανεπιστήμιο της Βοστόνης με τυχαία επιλογή υπέβαλλε 485 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες σε θεραπεία με εικονικό σκεύασμα, χαμηλή ή υψηλή δόση ορμονική θεραπεία για τον έλεγχο των ήπιων έως μέτριων δερματικών αλλαγών που σχετίζονται με την ηλικία. Οι γυναίκες ήταν κατά μέσο όρο 54 ετών.
Στις 4, 12, 24 και 36 εβδομάδες και κατά την τελική ανάλυση των αποτελεσμάτων μετά από 48 εβδομάδες, δεν προέκυψαν σημαντικές διαφορές μεταξύ των τριών ομάδων ως προς την αξιολόγηση των ρυτίδων, της δερματικής κατάπτωσης ή της ξηρότητας.
Δεν προέκυψαν επίσης αλλαγές στις 24 και 48 εβδομάδες συγκριτικά με το διάστημα πριν την έναρξη της θεραπείας ως προς την αυτοεκτιμήση των γυναικών και την συνολική σοβαρότητα των ρυτίδων.
Παλαιότερες μελέτες είχαν μελετήσει την υψηλή δόση ορμονικής θεραπείας, αλλά όχι την χαμηλή. Οι θεράποντες ιατροί πάντως των μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών που δείχνουν να ανησυχούν για την εμφάνιση τους, συστήνουν την καλή φροντίδα του δέρματος σε καθημερινή βάση περιλαμβανομένης της τακτικής αντηλιακής προστασίας. Η χρήση μιας κρέμας που περιέχει ρετινοειδή μπορεί να μετριάσει τη φωτογήρανση.
health.in.gr
- Πρεμιέρα στο Indian Wells για τη Σάκκαρη
- Κύπρος: Σε αναμμένα κάρβουνα η αγορά – Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή στέλνουν τους καταναλωτές στα ράφια
- Από τον «Ειρηνοποιό» στην «Επιχείρηση Επική Οργή»: Ο δρόμος του Ντόναλντ Τραμπ προς τον πόλεμο
- «Ο νεότερος εαυτός μου υπήρξε κάθαρμα» – Ο «Αυθαίρετος» Χρήστος Βαλαβανίδης μέσα από τα δικά του λόγια
- Τα SOS για τα τεκμήρια διαβίωσης: Ποιοι χάνουν, ποιοι κερδίζουν
- Ολυμπιακός: Sold out το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ (pic)
- Ημιμαραθώνιος Αθήνας 2026: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή – Οι εναλλακτικές διαδρομές
- Field Mill: Το αρχαιότερο επαγγελματικό γήπεδο ποδοσφαίρου που ζει ακόμη το όνειρό του (pics)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 07.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/will-truettner-QprJgwK27us-unsplash-1-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442