Πυρκαγιά σε αποθήκη αλυσίδας σούπερ μάρκετ στη Θεσσαλονίκη
Πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη της γερμανικών συμφερόντων αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl, στο δημοτικό διαμέρισμα Γέφυρα του δήμου Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης. Μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής κατάφερε να θέσει υπό έλεγχο την πυρκαγιά χωρίς να τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
Πυρκαγιά ξέσπασε σε αποθήκη της γερμανικών συμφερόντων αλυσίδας σούπερ μάρκετ Lidl, στο δημοτικό διαμέρισμα Γέφυρα του δήμου Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης.
Χάρη στη μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλαν από την πρώτη στιγμή περισσότεροι από 50 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η φωτιά τέθηκε υπό πλήρη έλεγχο.
Η πυρκαγιά εκτιμάται πως ξέσπασε από σπίθα της οξυγονοκόλλησης που πετάχτηκε σε παλέτα, η οποία περιείχε εύφλεκτο υλικό. Αμέσως σήμανε συναγερμός και εκκενώθηκε ο χώρος, όπου εργάζονται περί τα 80 άτομα.
Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, το μέλος της διοίκησης της «Hellas Lidl», Βέρνερ Αρτ, είπε ότι η συγκεκριμένη αποθήκη είναι η πρώτη που κατασκευάστηκε στην Ελλάδα, το 1998, και λειτουργεί από το 1999.
Πρόκειται για μία από τις πέντε αποθήκες που διαθέτει η εταιρεία στη χώρα, εξυπηρετώντας τα καταστήματά της στη Βόρεια Ελλάδα, τα οποία ανέρχονται σε εξήντα.
Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Αριστείδης Αραμπατζής, εξέφρασε την ανησυχία του για τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην περιοχή από τη μεγάλη πυρκαγιά.
«Ο καπνός έχει επηρεάσει την περιοχή μας. Για επέκταση της φωτιάς δεν υπάρχει κίνδυνος, όμως θα υπάρξουν υλικές και περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τα υλικά που καίγονται» τόνισε.
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.