«Σταθερότητα και σιγουριά» τα ζητούμενα του Βαλβέρδε
Υστερα από μία αναδρομή της... δύσκολης αρχής του στον Ολυμπιακό και έχοντας πλέον γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και του λιμανιού ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για την ιδιαίτερα κρίσιμη εβδομάδα των «ερυθρολεύκων» σε Κρήτη και Κύπελλο UEFA αλλά και για το ντέρμπι με την ΑΕΚ που... έρχεται.
-Tα «πειράματα» και η καθυστέρηση του Ντιόγο
26
Υστερα από μία αναδρομή της… δύσκολης αρχής του στον Ολυμπιακό και έχοντας πλέον γνώση της ελληνικής πραγματικότητας και του λιμανιού ο Ερνέστο Βαλβέρδε μίλησε για την ιδιαίτερα κρίσιμη εβδομάδα των «ερυθρολεύκων» σε Κρήτη και Κύπελλο UEFA αλλά και για το ντέρμπι με την ΑΕΚ που… έρχεται.
Αρχικά ο Ισπανός προπονητής ανέφερε: «Από τότε που ήρθα είδα πολλά καινούργια πράγματα, χρειάστηκε να συνηθίσω σε νέους ποδοσφαιριστές και το διαφορετικό στιλ παιχνιδιού. Επρεπε να γνωρίσω από μέσα το σύλλογο και κατάλαβα την υποχρέωση να κερδίζει πάντα, βάσει της ιστορίας που έχει. Παράλληλα έπρεπε να δω πως λειτουργούν οι παίκτες στην Ευρώπη και το πρωτάθλημα.
»Κάναμε μια άσχημη αρχή, υπήρχε πολλή ένταση και πίεση μετά το ματς στην Κύπρο και δεν είχαμε την ικανότητα να ανατρέψουμε την κατάσταση στο Καραϊσκάκη. Είναι μια δύσκολη κατάσταση για όλους που η ομάδα δεν είναι στο Champions League, όμως παράλληλα έχουμε την υποχρέωση να διακριθούμε στο Κύπελλο UEFA, που φέτος είναι δύσκολο. Στο πρωτάθλημα έχουμε τρεις σερί νίκες, στο γήπεδό μας παίζουμε καλά, έχουμε καλό ρυθμό, κι εκτός έδρας μας λείπει η ομαδικότητα, όμως έχουμε καταφέρει να κερδίσουμε».
Για την εβδομάδα που έρχεται, τόνισε: «Είναι πολύ σημαντική η εβδομάδα που έρχεται, Παίζουμε στην Κρήτη και πρέπει να πάρουμε τους τρεις βαθμούς, ενώ μετά έχουμε καθοριστικό παιχνίδι στο UEFΑ, όπου θα πάμε χωρίς αίσθηση σιγουριάς. Στο τέλος, έχουμε το ματς κόντρα στην ΑΕΚ, που είναι ένα σημαντικό παιχνίδι. Προέχει όμως το ματς της Κρήτης. Παιχνίδια όπως με την ΑΕΚ παίζουν ρόλο στην ψυχολογία, αλλά υπάρχουν ακόμα δύο ματς.
»Όταν το έχεις το μυαλό σου, θα χάσεις την προσοχή σου από το ματς που προηγείται. Είναι πολύ σημαντικές αυτές οι αναμετρήσεις κόντρα στους μεγάλους αντιπάλους. Όμως, τα πρωταθλήματα χάνονται όταν οι παίκτες έχουν αλλού την προσοχή τους. Πρέπει να είμαστε σταθεροί και σίγουροι σε όλα τα παιχνίδια».
Αναφερόμενος γενικά στις εμπειρίες του από την Ελλάδα και τον Ολυμπιακό είπε: «Νιώθω καλά, μου αρέσει η ομάδα, όλοι μου συμπεριφέρονται καλά. Εχω έρθει για να φέρω αποτελέσματα κι όταν πήρα την απόφαση γνώριζα τις συνέπειες.
»Ο,τι και να κάνεις θα υπάρχουν ευχάριστες και δύσκολες καταστάσεις. Σε γενικές γραμμές νιώθω καλά και προσπαθώ κάθε μέρα να βελτιώνω το παιχνίδι της ομάδας και να γίνεται σε κάθε ματς καλύτερη».
Για το μονοετές συμβόλαιο, τόνισε: «Οι προπονητές ζούμε την ημέρα. Κι αυτό γιατί εξαρτόμαστε από τα αποτελέσματα. Η πρόθεσή μου να πάει καλά η χρονιά, αλλά τώρα δεν έχω τίποτε άλλο στο μυαλό μου πέρα από το ματς με τον ΟΦΗ. Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για την υποδοχή και τη συμπεριφορά του».
Αναφερόμενος στο Κύπελλο UEFA υποστήριξε: «Είναι πολύ δύσκολη διοργάνωση. Όταν πηγαίνεις στο UEFA από το Champions League δεν πρέπει να νομίζουμε ότι είναι και πολύ πιο απλό. Υπάρχουν μεγάλες ομάδες στο Champions League που έχουν ξεκινήσει από εδώ, όπως η Σεβίλλη κι η Ζενίτ. Αυτή την στιγμή πρέπει να περάσουμε τον προκριματικό και μετά έχουμε ένα μικρό πρωτάθλημα.
Ακόμα είμαστε στα προκριματικά. Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα, ξέρω ότι όλοι σκέφτονται ήδη την κλήρωση. Πρέπει να σκεφτώ και να εκτιμήσω σωστά το παιχνίδι, έχουμε πολλά περισσότερα να χάσουμε παρά να κερδίσουμε κόντρα στη Νόρντζελαντ. Βήμα βήμα θα προχωρήσουμε. Υπάρχουν πολύ δυνατές ομάδες φέτος και πολύ υψηλού επιπέδου».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η κουβέντα του ESPN για τον Αντετοκούνμπο: «Ήρθε η ώρα να φύγει»
- Η ώρα της τετράδας: Οι πρώτες ρεβάνς στις τιτανομαχίες των προημιτελικών του Champions League
- Λεμπρόν Τζέιμς: Ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο στο NBA για τον «Βασιλιά»
- Η νέα εξέλιξη για το μέλλον του Αντετοκούνμπο: «Δεν θέλει ομάδα στη Δύση»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (14/4): Δράση με σπουδαία ματς στο Champions League
- Υγρός Στίβος: Άρση αποκλεισμού σε Ρωσία και Λευκορωσία
- Ο θόρυβος που περιμένει ο Αρνε Σλοτ στη ρεβάνς με την Παρί
- Γιουνάιτεντ – Λιντς 1-2: Ήττα – σοκ για τη Μάντσεστερ από τα «παγώνια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 14.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/liana-young-r7LB1pnVH0A-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442