Ερώτηση Βενιζέλου σε Αλογοσκούφη για το ενδεχόμενο δημόσιας πρότασης για τον ΟΤΕ
Η Deutsche Telekom είναι υποχρεωμένη να προβεί σε δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών του ΟΤΕ, εφόσον επικυρωθεί η συμφωνία με το Δημόσιο, τονίζει ο Ευ.Βενιζέλος, του ΠΑΣΟΚ σε ερώτησή του στον Γ.Αλογοσκούφη. Καταπέλτης για τη συμφωνία τα συμπεράσματα ημερίδας του Τομέα Επιστημόνων του ΠΑΣΟΚ. Στις 26/6 η γενική συνέλευση του ΟΤΕ.
27
Η Deutsche Telekom είναι υποχρεωμένη να προβεί σε δημόσια πρόταση για το σύνολο των μετοχών του ΟΤΕ, εφόσον επικυρωθεί η συμφωνία με το ελληνικό Δημόσιο, τονίζει από το ΠΑΣΟΚ ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σχετική ερώτησή του στον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη.
Ο κ. Βενιζέλος ζητά από τον κ. Αλογοσκούφη «να του απαντήσει σε τι ενέργειες πρόκειται να προβεί η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς που είναι αρμόδια για την εφαρμογή του σχετικού νόμου και της σχετικής κοινοτικής οδηγίας και για το εάν το ελληνικό Δημόσιο έχει λάβει τα αναγκαία μέτρα ή έχει σχεδιάσει τις κινήσεις του σε περίπτωση που η Deutsche Telecom υποχρεωθεί τελικώς, όπως προβλέπει ο νόμος, να προβεί σε αυτήν τη δημόσια προσφορά».
«Η υποχρεωτική δημόσια προσφορά είναι προφανές ότι αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα της συμφωνίας και θέτει ξανά το ζήτημα της σχέσης του Δημοσίου με τον κρίσιμο χώρο των τηλεπικοινωνιών», επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος.
Το θέμα είχε θίξει πρόσφατα και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλης με ερώτησή του στην Κομισιόν.
Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως για τον ΟΤΕ δεν υπάρχει υποχρέωση δημόσιας πρότασης, γιατί είναι στις υπό αποκρατικοποίηση επιχειρήσεις και ο σχετικός νόμος δεν προβλέπει υποβολή πρότασης.
Ωστόσο, αυτός ο νόμος προσκρούει στις σχετικές διατάξεις του κοινοτικού δικαίου.
«Κανένα όφελος από την αδιαφανή συμφωνία»
Σε συμπεράσματα καταπέλτη για την συμφωνία Δημοσίου-DT και τις επιλογές της κυβέρνησης της ΝΔ κατέληξε σχετική ημερίδα του Τομέα Επιστημόνων του ΠΑΣΟΚ, που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα.
Ειδικότερα, μέλη της επιστημονικής κοινότητας, πανεπιστημιακοί και πολιτικοί συζήτησαν χθες (Τρίτη), το μέλλον του ΟΤΕ και τις συνέπειες της παραχώρησής του στη Deutsche Telekom.
Ως συμπεράσματα του διαλόγου αυτού, που είχε χαρακτήρα επιστημονικό και πολιτικό, αλλά όχι κομματικό, προέκυψαν μεταξύ άλλων:
- το απαράδεκτο και επιλήψιμο της παραχώρησης του ΟΤΕ, ουσιαστικά, σ’ ένα άλλο κράτος, χωρίς όφελος για τη χώρα μας και, μάλιστα, με τρόπο αδιαφανή,
- η απώλεια ενός αναπτυξιακού ελληνικού «εργαλείου», με 60 εκατ. πελάτες – συνδρομητές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό,
- το ζημιογόνο της όλης συμφωνίας για τους τηλεπικοινωνιακούς χρήστες, την εθνική οικονομία και τις επιρροές μας στα Βαλκάνια και στη ΝΑ Ευρώπη,
- η παντελής έλλειψη οποιωνδήποτε συμβατικών δεσμεύσεων της Deutsche Telekom για συγκεκριμένους στόχους, που θα εξυπηρετούν την ανάπτυξη του ΟΤΕ και των τηλεπικοινωνιών, γενικότερα, στη χώρα μας.
Στις 26 Ιουνίου θα μιλήσουν οι μέτοχοι
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΟΤΕ, η Ετήσια Γενική Συνέλευση των μετόχων του Οργανισμού θα πραγματοποιηθεί στις 26 Ιουνίου, στο Διοικητικό Μέγαρο του ΟΤΕ, για συζήτηση και λήψη αποφάσεων επί των ακολούθων θεμάτων:
- Υποβολή προς έγκριση της Έκθεσης Διαχείρισης του ΔΣ, της Έκθεσης Ελέγχου των Ορκωτών Ελεγκτών για τις Ατομικές και Ενοποιημένες Οικονομικές Καταστάσεις της ΟΤΕ ΑΕ της 31ης Δεκεμβρίου 2007, καθώς και των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της ΟΤΕ ΑΕ (Ατομικών και Ενοποιημένων) της 31ης Δεκεμβρίου 2007. Έγκριση διανομής κερδών και καταβολής μερίσματος.
- Απαλλαγή των μελών του ΔΣ και των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης, για τη χρήση 2007, σύμφωνα με το άρθρο 35 του Κ.Ν. 2190/1920.
- Εκλογή Ελεγκτικής Εταιρείας για τον Τακτικό Έλεγχο των Οικονομικών Καταστάσεων (Aτομικών και Ενοποιημένων) της ΟΤΕ ΑΕ, σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Πληροφόρησης της Διαχειριστικής Χρήσης 2008 και καθορισμός της αμοιβής της.
- Έγκριση καταβληθεισών αποζημιώσεων των μελών του ΔΣ, της Επιτροπής Ελέγχου και της Επιτροπής Αμοιβών & Ανθρώπινου Δυναμικού για τη χρήση 2007 και καθορισμός αποζημιώσεων των ως άνω για τη χρήση 2008.
- Έγκριση καταβληθείσας αμοιβής του προέδρου του ΔΣ και διευθύνοντος συμβούλου για τη χρήση 2007, καθορισμός ύψους ειδικής αμοιβής απόδοσης για τη χρήση 2007 και καθορισμός της αμοιβής του για τη χρήση 2008.
- Ανανέωση της σύμβασης για την κάλυψη – ασφάλιση της αστικής ευθύνης των μελών του ΔΣ και διευθυντικών στελεχών της εταιρείας κατά την άσκηση των πάσης φύσεως αρμοδιοτήτων, υποχρεώσεων ή εξουσιών τους. Παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της.
- Έγκριση βασικών όρων σύμβασης, σύμφωνα με το άρθρο 23α του Κ.Ν. 2190/1920, για ανάθεση έργου σε μέλος του ΔΣ της εταιρείας και παροχή εξουσιοδότησης για την υπογραφή της.
- Θέσπιση Προγράμματος Παροχής Δικαιωμάτων Προαίρεσης Αγοράς μετοχών της Εταιρείας, σε στελέχη της Εταιρείας και συνδεδεμένων με αυτήν εταιρειών, κατά την έννοια της διάταξης του άρθρου 42ε του Κ.Ν. 2190/1920.
- Εκλογή για τριετή θητεία τριών νέων μελών του ΔΣ λόγω λήξης της θητείας ισάριθμων μελών του ενδεκαμελούς ΔΣ, σύμφωνα με το άρθρο 9 παρ. 2 του Καταστατικού και ορισμός ανεξαρτήτων μελών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ανακωχή» Πάλας – Γκλάσνερ, μένει ο Αυστριακός στον πάγκο των «αετών»
- «Νόμος περί Εξέγερσης» – Το Πεντάγωνο προετοιμάζει 1.500 στρατιώτες για αποστολή στη Μινεσότα
- Ταΰγετος: Γλίστρησαν και έπεσαν σε χαράδρα – Δύσκολη η επιχείρηση απεγκλωβισμού των 8 ορειβατών – 4 τραυματίες
- Ψυχομαγεία, Ταρώ και Θάνατος – Ο Αλεχάντρο Χοντορόφσκι είναι έτοιμος να πεθάνει με έναν «μεγάλο οργασμό»
- Ηλιούπολη – Ολυμπιακός Β’ 1-0: Το γκολ του Μπλανκ έκρινε τον αγώνα (vid)
- Συρία: Στην κομβική πόλη Ράκα εισέβαλε ο κυβερνητικός στρατός – Μάχες με τους Κούρδους, ποιος ελέγχει τι
- Η ΑΙ μπορεί να προκαλέσει «μαζική ανεργία» στο Λονδίνο
- Οι προσδοκίες για τις εκπτώσεις – Τρίτη και φαρμακερή για το εμπόριο;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442