Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Μείωση κερδών για τη Σιδενόρ το πρώτο τρίμηνο

Μείωση κερδών για τη Σιδενόρ το πρώτο τρίμηνο

Οριακή αύξηση 1,4% στα 386 εκατ. ευρώ σημείωσε ο ενοποιημένος τζίρος για τον όμιλο Σιδενόρ το πρώτο τρίμηνο, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 37% στα 33,2 εκατ. ευρώ. Τα καθαρά κέρδη μειώθηκαν σε 24,8 εκατ. ευρώ από 35,5 εκατ. ευρώ.

27

Οριακή αύξηση 1,4% στα 386 εκατ. ευρώ σημείωσε ο ενοποιημένος τζίρος για τον όμιλο Σιδενόρ το πρώτο τρίμηνο, ενώ τα ενοποιημένα κέρδη προ φόρων μειώθηκαν κατά 37% στα 33,2 εκατ. ευρώ.

Τα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν κατά 26% στα 52,9 εκατ. ευρώ.

Τα καθαρά ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε 24,8 εκατ. ευρώ (0,26 ευρώ ανά μετοχή) έναντι 35,5 εκατ. ευρώ (0,37 ευρώ/μετοχή) την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Η παραγωγή στη νέα μονάδα ελασματουργείου για προϊόντα χάλυβα οπλισμού SD και ειδικούς χάλυβες στη θυγατρική STOMANΑ INDUSTRY ξεκίνησε στις αρχές του πρώτου τριμήνου και αναμένεται να επηρεάσει τα αποτελέσματα εφεξής.

Παράλληλα, στη θυγατρική Σωληνουργεία Κορίνθου η ισοτιμία ευρώ και δολαρίου, καθώς και η ραγδαία αύξηση των πρώτων υλών και των ναύλων, επηρέασαν αρνητικά τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου. Η πρόσφατη όμως ανάληψη παραγγελιών συνολικού ύψους 170 εκατ. ευρώ σε διάφορες χώρες αναμένεται να ενδυναμώσει τα οικονομικά της μεγέθη στο δεύτερο εξάμηνο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο