Νέα πρόταση συνεργασίας προς την Yahoo κατέθεσε η Microsoft
Μία νέα πρόταση συνεργασίας έκανε στην Yahoo η Microsoft μετά το «ναυάγιο» της προσφοράς εξαγοράς ύψους 47,5 δισ. δολαρίων, αποκλείοντας ουσιαστικά το ενδεχόμενο της πλήρους συγχώνευσης, τουλάχιστον στην παρούσα φάση.
27
Μία νέα πρόταση συνεργασίας έκανε στην Yahoo η Microsoft μετά το «ναυάγιο» της προσφοράς εξαγοράς ύψους 47,5 δισ. δολαρίων, αποκλείοντας ουσιαστικά το ενδεχόμενο της πλήρους συγχώνευσης.
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας των δύο εταιρειών, εγκαταλείποντας το ενδεχόμενο της πλήρους εξαγοράς, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.
Αυτό που προτείνει είναι η συγχώνευση (ή συνένωση) των online υπηρεσιών, ώστε να μπει «φρένο» στην ανταγωνίστρια Google. Ο τζίρος της online διαφημιστικής αγοράς υπολογίζεται στα 41 δισ. δολάρια.
Στην ανακοίνωσή της, λέει, ωστόσο, ότι διατηρεί το δικαίωμα να εξετάσει νέα πρόταση εξαγοράς.
Ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής και μέτοχος της Yahoo, Καρλ Αϊκαν πίεσε, την περασμένη εβδομάδα, τη διοίκηση της εταιρείας για νέες διαπραγματεύσεις.
Σε ανακοίνωσή της η Yahoo είπε ότι είναι ανοικτή σε όποια εμπορική συναλλαγή που είναι προς όφελος των επενδυτών της.
Η εκπρόσωπος της Yahoo και ο εκπρόσωπος της Microsoft αρνήθηκαν να σχολιάσουν το θέμα.
Την περασμένη Παρασκευή, οι μετοχές της Microsoft υποχώρησαν 46 σεντς στα 29,99 δολάρια και της Yahoo κατά 9 σεντς στα 27,66 δολάρια.
Πριν την προσφορά της Microsoft, οι μετοχές της Yahoo είχαν σημειώσει το τελευταίο 12μηνο απώλειες 32%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ο τροπικός κυκλώνας Μίτσελ φτάνει στην Αυστραλία με ριπές ανέμου έως 195 χιλιόμετρα την ώρα
- Επιθέσεις σε χωριά στη Νιγηρία – Τρεις νεκροί και περισσότεροι από 50 απαχθέντες
- Έκρηξη σε εργοστάσιο βιοτεχνολογίας στην Κίνα αφήνει πίσω της 7 νεκρούς
- Ισχυρή σεισμική δόνηση στην Κρήτη 4,8 Ρίχτερ
- Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]
- Ευρωπαϊκά μήλα μολυσμένα με κοκτέιλ φυτοφαρμάκων
- Γαλλία, δύο 16χρονοι για να ξαναγίνει μεγάλη
- Η ΕΕ ετοιμάζεται για νέο δάνειο στα εξοπλιστικά μετά την υπερκάλυψη των 150 δισ. ευρώ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 08.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/andrea-caramello-z2t4GdXOtE8-unsplash-315x220.jpg)
















![Πέντε συλλήψεις στο Μιλάνο – Πυροτεχνήματα εναντίον δακρυγόνων, γκλομπ και κανονιού νερού [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/2026-02-07T172653Z_1901221379_RC25HJA81YW0_RTRMADP_5_OLYMPICS-2026-PROTEST-315x220.jpg)







































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442