Το δικό του τίτλο περιμένει ο Ζήκος, πρώτος σκόρερ ο Μπλάνκο
Συγκινημένος από τις εκδηλώσεις λατρείας και το ζεστό χειροκρότημα από περίπου 45.000 φιλάθλους της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Ακης Ζήκος μετά τη λήξη του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ και τόνισε αναφερόμενος στο CAS: «Τώρα περιμένω κι εγώ τον τίτλο μου». Ο Ισμαέλ Μπλάνκο, πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος, εκτίμησε: «Εμείς είμαστε πρωταθλητές στον αγωνιστικό χώρο».
89
Συγκινημένος από τις εκδηλώσεις λατρείας και το ζεστό χειροκρότημα από περίπου 45.000 φιλάθλους της ΑΕΚ εμφανίστηκε ο Ακης Ζήκος μετά τη λήξη του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης στο ΟΑΚΑ. «Αυτό δεν το έζησαν ούτε οι Σαραβάκος, Βαζέχα, αλλά αυτοί πήραν τίτλους. Τώρα περιμένω κι εγώ τον τίτλο μου» είπε ο Ζήκος, που ετοιμάζεται να κρεμάσει τα παπούτσια του.
«Αυτή η στιγμή δεν ξεπληρώνεται με τίποτα. Γύρισα για να ζήσω αυτές τις στιγμές. Είμαι πολύ συγκινημένος. Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους μας.
» Είμαστε πρωταθλητές στο γήπεδο. Για μένα θεωρώ ότι ήταν το τελευταίο μου παιχνίδι. Θα δούμε» διευκρίνισε,αναφερόμενος στην εκκρεμότητα που υπάρχει με την απόφαση του CAS για την υπόθεση Βάλνερ.
«Τα πράγματα στην καριέρα μου πήγαν έτσι όπως τα ήθελα. Υπήρχαν και δύσκολες στιγμές, αλλά μέσα από αυτές γινόμαστε πιο δυνατοί. Το θέμα είναι να αναγνωρίζει ο κόσμος την προσπάθειά σου, αυτό δεν ξεπληρώνεται με κανένα συμβόλαιο. Εύχομαι καλή επιτυχία στην ομάδα, θα είμαι δίπλα και θα την βοηθήσω όσο μπορώ», πρόσεθεσε ο μέσος της «Ένωσης», ο οποίος ετοιμάζεται για διακοπές… διαρκείας:
«Θέλω να τραβηχτώ λίγο από το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω για πόσο, ίσως 2-3 μήνες, ίσως ένα χρόνο. Μετά θα πάρω τις αποφάσεις μου για το τι θέλω να κάνω».
Στο – πιθανώς – τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του, ο Ζήκος είχε την ευκαιρία να πετύχει και το τελευταίο του γκολ, όμως δεν τα κατάφερε και τις δύο φορές που επιχείρησε να σκοράρει:
«Το πέναλτι ήταν ένα μπόνους από τους συμπαίκτες μου. Δεν ήμουν έτοιμος για αυτό. Νομίζω ότι και πέντε φορές να το εκτελούσα, θα το έχανα. Το τέρμαμού φαινόταν… τερματάκι, όπως αυτά που έχουμε στις προπονήσεις».
Ο Έλληνας μέσος χαρακτήρισε ως την κορυφαία στιγμή της καριέρα του «τη συμμετοχή μου στον τελικό του Champions League με τη Μονακό».
Και κατέληξε:
«Πέρασαν πολλοί μεγάλοι ποδοσφαιριστές από το ελληνικό ποδόσφαιρο, όπως ο Σαραβάκος, ο Βαζέχα, ο Σαβέφσκι, ομως δεν έζησαν αυτά που έζησα εγώ σήμερα (σ.σ.: Κυριακή). Βέβαια, αυτοί πήραν τίτλους, αλλά όχι το σημερινό χειροκρότημα που πήρα εγώ. Τώρα περιμένω κι εγώ την απόφαση του CAS για έναν δικό μου τίτλο».
Πρώτος σκόρερ ο Μπλάνκο
Ο Ισμαέλ Μπλάνκο,πρώτος σκόρερ του 2ου πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκα με 19 γκολ, λίγα λεπτά μετά το τέλος του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, δήλωσε πικραμένος από την εξέλιξη του πρωταθλήματος, παρά τη δική του επιτυχία. «Η πρώτη μου χρονιά στην ΑΕΚ, μου αφήνει μια πικρή γεύση γιατί τα πρωταθλήματα πρέπει να κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο και όχι στα χαρτιά» δήώσε χαρακτηριστικά ο Αργεντινός.
Για την επιτυχία του να στεφθεί πρώτος σκόρερ, ο Μπλάνκο δήλωσε:
«Ένας επιθετικός πάντα θέλει να βγαίνει πρώτος σκόρερ. Ο δικός μου στόχος, όμως, ήταν διαφορετικός. Ήθελα να έχω και καλή απόδοση και αυτό έρχεται μέσα από τις προπονήσεις. Δούλεψα και ήρθαν και τα γκολ, όμως ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν το πρωτάθλημα».
Σε ερώτηση «ποιο γκολ ξεχωρίζεις από όσα πέτυχες φέτος», απάντησε:
«Για μένα όλα τα γκολ είναι όμορφα. Ίσως ξεχωρίσω το γκολ με τη Χετάφε για το Κύπελλο UEFA, όπως και το σημερινό απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης, αλλά σίγουρα δεν ξεχνάω και το πρώτο τέρμα που πέτυχα με τη φανέλα της ΑΕΚ, απέναντι στον Ατρόμητο».
Την πρώτη του χρονιά μακριά από την Αργεντινή, ο Μπλάνκο έζησε, εκτός από τις καλές στιγμές της ΑΕΚ, τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του πατέρα του:
«Για μένα ήταν μια πολύ σκληρή χρονιά και το σημερινό γκολ, το 19ο, ήταν σημαδιακό, γιατί στις 19 Δεκεμβρίου πέθανε ο πατέρας μου. Πικρή γεύση, πάντως, μου αφήνει και η πρώτη μου χρονιά στην ΑΕΚ, γιατί τα πρωταθλήματα πρέπει να κερδίζονται στον αγωνιστικό χώρο και όχι στα χαρτιά».
Για το ενδεχόμενο δικαίωσης του Απόλλωνα Καλαμαριάς από το CAS και την ελπίδα η ΑΕΚ να πάρει τελικά το πρωτάθλημα, ο Μπλάνκο είπε:
«Εμείς είμαστε πρωταθλητές στον αγωνιστικό χώρο. Αυτό πιστεύουμε στην ομάδα μας. Αυτό που θα αποφασίσουν τα δικαστήρια, δεν έχει καμία σημασία. Τα παιχνίδια πρέπει να παίζονται στα γήπεδα».
Αναφορικά με την αλλαγή προπονητή, με τον Νίκο Κωστένογλου αντί του Λορένθο Σέρα Φερέρ, ο οποίος δεν τον είχε σταθεροποιήσει στη βασική ενδεκάδα, ο Αργεντίνος φορ απέφυγε με… ντρίμπλα τις συγκρίσεις:
«Πιστεύω ότι μετά την αλλαγή προπονητή, αφήσαμε μια καλή εικόνα στο τέλος του πρωταθλήματος για την ομάδα μας. Μακάρι αυτούς τους τρεις πόντους που έδωσαν στο Ολυμπιακό στα χαρτιά, να τους πάρουν πίσω και να βγει πρωταθλήτρια η ομάδα μας».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr
- Η προκλητική κίνηση του Σιμεόνε στους οπαδούς της Μπαρτσελόνα: «Ώρα για ύπνο» (vid)
- «Δεν υπάρχει ικανοποίηση για τον Σορτς στον Παναθηναϊκό»
- Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (15/4): Δράση με ελληνικό μπάσκετ και Champions League
- Αίτημα για μόνιμη συμμετοχή στη Euroleague κατέθεσε ο ΠΑΟΚ
- Το NBA στον… αστερισμό του Αντετοκούνμπο: Οι Χιτ φαβορί για την απόκτησή του (pic)
- Όλα τα γκολ της βραδιάς στο Champions League (vids)
- Λίβερπουλ – Παρί Σεν Ζερμέν 0-2: Σούπερ Ντεμπελέ και μεγάλη πρόκριση για τους πρωταθλητές Ευρώπης (vids)
- Ατλέτικο Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα 1-2: Οι γηπεδούχοι άντεξαν «με νύχια και με δόντια» και προκρίθηκαν στην 4άδα (vid)
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 15.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/joe-leahy-NI3n0wZ85Kc-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442