Δευτέρα 13 Απριλίου 2026
weather-icon 20o
«Δυστυχώς βγήκαμε τρίτοι…» διαπίστωσε ο Πεσέιρο

«Δυστυχώς βγήκαμε τρίτοι…» διαπίστωσε ο Πεσέιρο

«Δυστυχώς βγήκαμε τρίτοι...» διαπίστωσε ο Πεσέιρο

89

Η προπονητολογία δεν τον ενοχλεί όμως η απώλεια του πρωταθλήματος και του Κυπέλλου χαρακτηρίζει τη φετινή αγωνιστική περίοδο. Ο Ζοζέ Πεσέιρο δεν κρύφτηκε πίσω από τα δάχτυλό του και έκρινε ότι «η φετινή χρονιά είναι αποτυχημένη από τη στιγμή που δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα και το Κύπελλο». Ο Μάκης Κατσαβάκης στάθηκε στη «τιτάνια» προσπάθεια που κατέβαλλαν οι ποδοσφαιριστές του, αλλά χωρίς ουσιαστικά αντίκρισμα.

Ο Ζοζέ Πεσέιρο προχώρησε σε έναν πρόχειρο απολογισμό της χρονιάς, αν και απομένει η διεκδίκηση της μίας θέσης που οδηγεί στο Champions League. «Πλέον μπορούμε να κατακτήσουμε μόνο τη δεύτερη θέση. Στόχος μας ήταν να κατακτήσουμε το Κύπελλο και το πρωτάθλημα.

» Από τη στιγμή που δεν τα καταφέραμε είναι σαν αποτυχία. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για τους αγώνες στους οποίους χάσαμε βαθμούς ή ακόμη και για την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, όπου αξίζαμε 100% να κερδίσουμε. Αυτό που μένει είναι η τελευταία εικόνα», είπε.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού υποστήριξε ότι «ακόμη δεν ξέρουμε ποια ομάδα κατέκτησε το πρωτάθλημα» και αναφέρθηκε στο παιχνίδι. «Θέλαμε να κερδίσουμε για τον εγωισμό και την περηφάνια μας. Περιμέναμε εντούτοις και δύο θετικά αποτελέσματα από τα άλλα παιχνίδια, πράγμα που δεν συνέβη. Εμείς κάναμε ωστόσο αυτό που έπρεπε. Βρήκαμε τα έξτρα κίνητρα. Δυστυχώς η τελική κατάταξη μας βρίσκει στη τρίτη θέση».

Σε ερώτηση σχετική με την προπονητολογία, απάντησε ότι «προσωπικά δεν με επηρέασε και θεωρώ ότι το ίδιο συνέβη και με τους ποδοσφαιριστές». Ο Ζοζέ Πεσέιρο κατέθεσε άποψη για την υπόθεση Βάλνερ και γενικότερα για τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στο ελληνικό πρωτάθλημα.

«Και στη Πορτογαλία υπήρξε ένα παρόμοιο φαινόμενο, αλλά η διαφορά ήταν ότι δεν αφαιρέθηκαν βαθμοί από την ομάδα που κέρδισε. Εντούτοις κι εκεί δεν έχει ξεκαθαρίσει η υπόθεση, αλλά επαναλαμβάνω ότι δεν αφαιρέθηκαν βαθμοί.

» Δεν είμαι δικαστής, αλλά προπονητής, θέλω όμως τα παιχνίδια να παίζονται μέσα στο γήπεδο και να μην μπαίνουν στο παιχνίδι οι δικαστές. Δικό τους έργο είναι η ύπαρξης κανονισμών και διατάξεων».

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Πορτογάλος δεν θέλησε να αναφερθεί στο προσωπικό του μέλλον, τονίζοντας ότι «απαντήσεις θα δοθούν μετά τα πλέι οφ».

«Για την περηφάνια μας, στόχος μας ήταν να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά σταθήκαμε άτυχοι. Με άδικο τρόπο βρεθήκαμε πίσω στο σκορ και στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός δεν δυσκολεύτηκε να επιβάλλει τους δικούς του κανόνες», είπε ο Μάκης Κατσαβάκης και αναφέρθηκε στη ψυχολογική του κατάσταση.

«Δεν θυμάμαι ποτέ στο παρελθόν να βρέθηκα σε τόσο άσχημα ψυχολογική κατάσταση. Νιώθω ότι τόσο από τη πλευρά μου, όσο και από την αντίστοιχη των παικτών, καταβλήθηκε μια τιτάνια προσπάθεια αλλά από συγκυρίες, λάθη και ατυχίες δεν τα καταφέραμε. Μας τσάκισε η περίπτωση του Βάλνερ και συνεχίζω να πιστεύω ότι η απόφαση ήταν πολύ άδικη.

Στη συνέχεια καταθέσαμε τη ψυχή μας αλλά ήταν αδύνατο να τα καταφέρουμε. Πλέον περιμένουμε να περάσει το Πάσχα για να μάθουμε τι μέλλει γενέσθαι».

Ερωτηθείς για τη μη συμμετοχή του Βάλνερ (καθώς υπήρξε αρχικά η σκέψη χρησιμοποίησής του), απάντησε ότι «έπειτα από τη συζήτηση που είχε ο κ. Δαμήλος με τους δικηγόρους, κρίθηκε προτιμότερο να μην αγωνιστεί, ώστε να μην κάνει ένσταση ο Παναθηναϊκός».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,www.sport.gr

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 13 Απριλίου 2026
Cookies