Πικρό φινάλε στην ευρωπαϊκή πορεία του Ολυμπιακού με «τριάρα» στο Λονδίνο
Τον παλιό, κακό του εαυτό θυμήθηκε ο Ολυμπιακός στο «Στάμφορντ Μπριτζ», υπέστη βαριά ήττα με 3-0 από την Τσέλσι στη ρεβάνς του μεταξύ τους 0-0 για τη φάση των «16» του Champions League, και ολοκλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο την πολύ καλή εφετινή πορεία του στην Ευρώπη. Δεν επετράπη η είσοδος σε περίπου 150 οπαδούς των «ερυθρόλευκων». Στην 14η θέση πλέον η Ελλάδα.
- Λεμονής: Υγιής ομάδα, με μέλλον
- «Για όλα φταίει η ψυχρολουσία»
- «Τα εύσημα στον κόσμο»
- Καρέ-καρέ στο «Στάμφορντ Μπριτζ»
- «Βασίλισσα» ήταν η Ρόμα
- Σάλκε, όπως... «Φενέρ»
89
Τον παλιό, κακό του εαυτό θυμήθηκε ο Ολυμπιακός στο «Στάμφορντ Μπριτζ», υπέστη βαριά ήττα με 3-0 από την Τσέλσι στη ρεβάνς του μεταξύ τους 0-0 για τη φάση των «16» του Champions League, και ολοκλήρωσε με τον χειρότερο τρόπο την πολύ καλή εφετινή πορεία του στην Ευρώπη.
Σαν υπνωτισμένοι παρατάχθηκαν οι ερυθρόλευκοι» στο χορτάρι του λονδρέζικου γηπέδου και βρέθηκαν να χάνουν με 1-0 στο 5ο μόλις λεπτό από το γκολ του Μπάλακ. Ο Λάμπαρντ στο 25 και ο Καλού στο 48 ολοκλήρωσαν τον «εφιάλτη» των Πειραιωτών, που είχαν μοναδικό κέρδος την εμφάνιση του Μπελούτσι.
* Χωρίς τον Πετρ Τσεχ παρατάχθηκε η ομάδα του Λονδίνου, λόγω του τραυματισμού του Τσέχου τερματοφύλακα στην τελευταία προπόνηση.
* Προβλήματα αντιμετώπισαν πολλοί φίλαθλοι του Ολυμπιακού κατά την είσοδό τους στο λονδρέζικο γήπεδο. Μολονότι είχαν αγοράσει εισιτήρια, οι υπάλληλοι της Τσέλσι δεν τους επέτρεψαν την είσοδο όταν συμπεραίναναν ότι επρόκειτο για υποστηρικτές του Ολυμπιακού, καθότι τα εισιτήριά τους αφορούσαν Θύρες οι οποίες δεν είχαν παραχωρηθεί για τους «ερυθρόλευκους» φιλάθλους.
* Το όγδοο εισιτήριο θα κοπεί την Τρίτη 11 Μαρτίου με την αναμέτρηση Ίντερ – Λίβερπουλ (0-2 ο α αγώνας).
* Στην 14η θέση της UEFA περιορίζεται η Ελλάδα μετά τον αποκλεισμό όλων των ομάδων μας από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.
Η εικόνα του αγώνα
Ο Ολυμπιακός έχασε τον Μπάλακ δύο φορές μέσα σε 25 λεπτά και μαζί έχασε και την ευκαιρία να διεκδικήσει την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Η Τσέλσι, με τον Γερμανό αμαρκάριστο να πετυχαίνει το πρώτο γκολ και να δημιουργεί τις προϋποθέσεις για το δεύτερο, προηγήθηκε γρήγορα 2-0 και έφτασε άνετα στην πρόκριση με το τελικό 3-0, καθώς ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε σε κανένα σημείο του αγώνα να θυμίσει την ομάδα που εντυπωσίασε την Ευρώπη στη φάση των ομίλων της διοργάνωσης. Μοναδικό θετικό για την ομάδα του Λεμονή, η ενθαρρυντική εμφάνιση του Μπελούτσι στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα…
Οι δύο προπονητές επέλεξαν να ξεκινήσουν με το ίδιο σχήμα (4-5-1 ή 4-3-3), αλλά με σαφώς διαφορετικές προδιαγραφές και προοπτικές.
Το 4-5-1 του Αβραμ Γκραντ ήταν περισσότερο 4-3-3 καθώς είχε τον Ντρογκμπά στην κορυφή της επίθεσης, τους περιφερειακούς επιθετικούς Καλού και Τζο Κόουλ στις πτέρυγες, τους επιθετικογενείς Μπάλακ και Λάμπαρντ πίσω από τον φορ και τον Μακελελέ μοναδικό αμυντικό χαφ, αφού ο Εσιέν έμεινε στον πάγκο.
Το σχήμα του Λεμονή ήταν εκ πρώτης όψεως πιο αμυντικογενές και πό το 4-5-1, καθώς ο Τοροσίδης στον οποίο ανατέθηκε ο ρόλος του Γκαλέτι στη δεξιά πτέρυγα, είναι περισσότερο χαφ-μπακ παρά χαφ-εξτρέμ.
Από εκεί και πέρα, κέντρο άμυνας με δύο λίμπερο (Αντζας, Σέζαρ), τρεις κόφτες σε τρίγωνο στο χώρο του κέντρου (ο Λεντέσμα πιο μπροστά από τους Πατσατζόγλου, Στολτίδη), ο Κοβάσεβιτς μοναδικός προωθημένος και ο Τζόρτζεβιτς (από την αριστερή πτέρυγα) μοναδικός επιθετικογενής παίκτης στη διάταξη της ομάδας, εκτός από τον σέρβο.
Ήταν προφανές πως ο Λεμονής, πέρα από τις αναγκαστικές συνθήκες που δημιούργησαν οι απουσίες των Λούα Λούα και Γκαλέτι, περίμενε πίεση…
Κι έτσι έγινε, καθώς από το 1ο λεπτό οι παίκτες της Τσέλσι πίεσαν ψηλά και γρήγορα δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για το γκολ, το οποίο ήρθε μόλις στο 5 από τον – ξεχασμένο από τον Στολτίδη – Μπάλακ, με μια κεφαλιά …προπόνησης.
Ήδη, από τόσο νωρίς, τα αμυντικά πλάνα του Λεμονή είχαν πάει περίπατο, ενώ το αρχικό σοκ έγινε μεγαλύτερο από τη συνεχώς αυξανόμενη πίεση της Τσέλσι, που δεν επέτρεπε στην ελληνική ομάδα να κρατήσει μπάλα και να… ηρεμήσει.
Αποτέλεσμα της πίεσης ήταν να δημιουργούνται σχετικά εύκολα καταστάσεις στην περιοχή του Νικοπολίδη, ο οποίος μόλις στο 25 μάζεψε για δεύτερη φορά την μπάλα από τα δίχτυα, έστω κι αν προς στιγμήν σταμάτησε τον – και πάλι – αμαρκάριστο Μπάλακ, πριν ο Λάμπαρντ σκοράρει σε κενό τέρμα. Αμυνα δεν υπήρχε…
Πλέον, ο Λεμονής δεν είχε άλλη επιλογή. Έδωσε αρχικά εντολή να ανέβουν οι Τζόρτζεβιτς – Τοροσίδης από τα άκρα (αφήνοντας παράλληλα περισσότερους διαδρόμους στα μετόπισθεν) και προετοίμασε τις αλλαγές του δευτέρου μέρους, με την ελπίδα να μην χειροτερέψουν ακόμα περισσότερο τα πράγματα στο ημίχρονο.
Αυτό τελείωσε με 2-0, καθώς οι «μπλε» περισσότερο πίεσαν για να κρατήσουν μπάλα και τον έλεγχο του αγώνα, παρά αναζητώντας ένα τρίτο γκολ, την ώρα που ο Ολυμπιακός απλώς προσπαθούσε να πατήσει στα πόδια του…
Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε χωρίς καμία αλλαγή. Ούτε από τον Λεμονή αλλά ούτε και στην κακή εικόνα του Ολυμπιακού που και πάλι πιέστηκε, με αποτέλεσμα πολύ γρήγορα να βρεθεί τρία γκολ πίσω, με την άμυνά του να …κάθεται και να παρακολουθεί τους Καρβάλιο και Καλού να σπρώχνουν την μπάλα στα δίχτυα στο 48, παίζοντας πινγκ πονγκ στη μικρή περιοχή.
Από εκεί και πέρα, όλα ήταν διαδικαστικά. Το μόνο θετικό για τον Ολυμπιακό, ήταν η ενθαρρυντική παρουσία των Μπελούτσι – Λεονάρντο, οι οποίοι «μάζεψαν» κάπως το κέντρο με την είσοδό τους αντί των Λεντέσμα – Τζόρτζεβιτς, σε συνδυασμό με τη – λογική πια – χαλάρωση των παικτών της Τσέλσι.
Ο Μπελούτσι, μάλιστα, ήταν αυτός που είχε τα δύο πρώτα σουτ της ομάδας του στο παιχνίδι (61, 81), το δεύτερο από τα οποία τράνταξε το δοκάρι του Κουντιτσίνι. Λίγο αργότερα (84) χάθηκε και η διπλή ευκαιρία των Στολτίδη – Αντζα, με τον Κουντιτσίνι να αρνείται ένα γκολ που θα έδινε μια μικρή ικανοποίηση στους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν υπέρ της ομάδας τους!
ΛΕΠΤΟ ΠΡΟΣ ΛΕΠΤΟ
2 Κεφαλιά του Τέρι μέσα στα καρέ του Ολυμπιακού, η μπάλα καταλήγει άουτ
3 Πανικός στην άμυνα του Ολυμπιακού, καθώς ο Ντρογκμπά τροφοδοτεί τον Τζο Κόουλ μέσα στην μικρή περιοχή, αλλά ο μέσος της Τσέλσι είναι σε θέση οφσάιντ. Το σουτ του πάντως είχε βρει στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Νικοπολίδη
5 1-0 ΓΚΟΛ: Μπάλακ: Σέντρα του Λάμπαρντ από τα αριστερά βρίσκει αφύλακτο τον Μπάλακ, ο οποίος στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στα «ερυθρόλευκα» δίχτυα
18 Ο Τζο Κοουλ δείχνει να μην αντιμετωπίζει ιδιαίτερο πρόβλημα στην δεξιά πλευρά της άμυνας του Ολυμπιακού. Σε ακόμα μια προέλαση του, τροφοδοτεί τον Ντρογκμπά, ο οποίος απέναντι από τον Νικοπολίδη στέλνει την μπάλα άουτ.
20 Συρτό μακρινό σουτ του Μακελελέ, από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, μπλοκάρει την μπάλα ο Νικοπολίδης
25 2-0 ΓΚΟΛ: Λάμπαρντ: Κεφαλιά του Τέρι, τρεις παίκτες της Τσέλσι απέναντι σε δύο «ερυθρόλευκους» στην περιοχή του Ολυμπιακού, σου του Μπάλακ, αποκρούει ο Νικοπολίδης, δεν μπλοκάρει όμως και η μπάλα καταλήγει στον Λάμπαρντ, που σκοράρει σε κενή εστία
35 Ο Κοβάσεβιτς στην γραμμή της περιοχής της Τσέλσι, υποδεικνύεται οφσάιντ
42 Κεφαλιά του Καλού μετά από σέντρα του Τζο Κόουλ βγαίνει άουτ
Λήξη α ημιχρόνου με τον Ολυμπιακό να πραγματοποιεί τη χειρότερη ίσως εφετινή εμφάνισή του και να έχει κατοχή της μπάλας 43%, χωρίς κανένα σουτ στο ενεργητικό του, παρά μόνο δύο οφσάιντ!!! Αντιθέτως, η Τσέλσι είχε κατοχή μπάλας 57%, δύο κόρνερ και 8 σουτ συνολικά
Έναρξη β ημιχρόνου
47 Λάθος πάσα του Λεντέσμα, η μπάλα στον Λάμπαρντ, η μπάλα βγαίνει κόρνερ
48 3-0 ΓΚΟΛ Καλού Ο Λάμπαρντ χτυπά το κόρνερ με δεύτερη προσπάθεια, ο Καλού στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Νικοπολίδη
53 «Δείγμα» επίθεσης για τον Ολυμπιακό, μετά από προσπάθεια του Μπελούτσι, που μπήκε με νεύρο στον αγώνα αλλά δεν δίνει σωστή πάσα στον Τζόρτζεβιτς
59 Επιθετικό φάουλ του Κοβάσεβιτς στον Τέρι στην περιοχή της Τσέλσι
61 Εκτέλεση φάουλ (που κέρδισε ο Λεονάρντο) έξω από την περιοχή της Τσέλσι από τον Μπελούτσι, στην αγκαλιά του Κουντιτσίνι
62 Πρώτο κόρνερ για τον Ολυμπιακό (το κερδίζει ο Πάντος) αλλά περνά ανεκμετάλλευτο
65 Ο Ντρογκμπά υποδεικνύεται οφσάιντ και δεν μετρά το γκολ που πετυχαίνει
66 Καλή εκτέλεση φάουλ από τον Μπελούτσι, ο Μπάλακ στέλνει την μπάλα κόρνερ. Εκτελεί ο Μπελούτσι, η μπάλα στον Πατσατζόγλου που κάνει μακρινό και άστοχο σουτ
70 Γλίτωσε το τέταρτο γκολ ο Ολυμπιακός χάρη στον Νικοπολίδη, ο οποίος αποκρούει στη σειρά σουτ του Τζο Κοόυλ (νικά κατά κράτος σε όλο το ματς τον Ζεβλάκοφ) και τον Μακελελέ
74 Ο Ντρογκμπά εκτελεί φάουλ αρκετά έξω από την περιοχή, δοκιμαζει όμως το απευθείας σουτ αλλά μπλοκάρει ο Νικοπολίδης
78 Ο Καρβάλιο βρίσκει τον Αντζα με τις τάπες στη μέση
82 Σουτ από τα 30μ του Μπελούτσι, βρίσκει στη συμβολή των δοκών της Τσέλσι
83 Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία του Ολυμπιακού, από εκτέλεση φάουλ του Στολτίδη, ο Κουντιτσίνι αποκρούει την μπάλα, η οποία φτάνει στον Αντζα, ο οποίος κάνει την κεφαλιά μέσα από τα καρέ, αλλά ο Ιταλός τερματοφύλακας εκτινάσεται και άποσοβή τον κίνδυνο για την εστία του
Διαιτητής: Μεχούτο Γκονζάλες (Ισπανία)
Κίτρινες: Λάμπαρντ, Φερέιρα, Τέρι – Πάντος
ΤΣΕΛΣΙ (Αβραμ Γκραντ): Κουντιτσίνι, Πάουλο Φερέιρα, Καρβάλιο, Τέρι, Α. Κόουλ, Μπάλακ, Μακελελέ, Λάμπαρντ (76 Εσιέν), Τζ. Κόουλ (79 Ράιτ-Φίλιπς), Ντρογκμπά, Καλού (71 Μαλουντά).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Νικοπολίδης, Ζεβλάκοφ, Ζούλιο Σέζαρ, Αντζας, Πάντος, Λεντέσμα (54 Μπελούτσι), Τοροσίδης (76 Σίσιτς), Τζόρτζεβιτς (57 Λεονάρντο), Πατσατζόγλου, Στολτίδης, Κοβάσεβιτς.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Επίσημο το τέλος εποχής του Μπερνάρντο Σίλβα από τη Μάντσεστερ Σίτι (pic)
- Νεκρός ο παλαίμαχος Αυστριακός γκολκίπερ, Άλεξ Μάνινγκερ
- Άρση Βαρών: Η αποστολή της Ελλάδας για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
- Ο Ινφαντίνο επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Ιράν στο Μουντιάλ
- «Στη λίστα για τον πάγκο του Άρη ο Λάκοβιτς» (pic)
- Τα… μαθηματικά της τελευταίας αγωνιστικής στη Euroleague – Όλα τα σενάρια και οι πιθανοί συνδυασμοί για εξάδα και play in (pics)
- Παναθηναϊκός: Στη διάθεση του Μπενίτεθ οι Κοντούρης και Τουμπά ενόψει Ολυμπιακού
- Οι διαιτητές του Παναθηναϊκός – Εφές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 16.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/abhijith-chandran-z4ylX1Z5FQE-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442