Έφυγε από τη ζωή η «Μάμα Ρόζα», μητέρα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι
Η μητέρα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η περίφημη «Μάμα Ρόζα» από την οποία ο ίδιος υποστηρίζει πως κληρονόμησε την ενεργητικότητα και τη φιλοδοξία να προωθεί ασταμάτητα την επιχειρηματική και πολιτική του σταδιοδρομία, έφυγε την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών.
51
Η μητέρα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, η περίφημη «Μάμα Ρόζα» από την οποία ο ίδιος υποστηρίζει πως κληρονόμησε την ενεργητικότητα και τη φιλοδοξία να προωθεί ασταμάτητα την επιχειρηματική και πολιτική του σταδιοδρομία, έφυγε την Κυριακή από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών.
Η «Μάμα Ρόζα», όπως την αποκαλούσε και δημοσίως ο Μπερλουσκόνι, ήταν από καιρό άρρωστη και υπέκυψε νωρίς το απόγευμα της Κυριακής στην κατοικία της στο Μιλάνο. Δίπλα της βρίσκονταν οι δύο γιοι της, Σίλβιο και Πάολο και η μοναχοκόρη της Μαρία Αντονιέτα.
Ο Ρομάνο Πρόντι, ο οποίος πρόσφατα παραιτήθηκε από την πρωθυπουργία της Ιταλίας, την οποία εποφθαλμιά και πάλι στις αναφαινόμενες εκλογές ο Μπερλουσκόνι, εξέφρασε τα βαθύτατα «συλλυπητήριά του και ανθρώπινη αλληλεγγύη» στον πολιτικό του αντίπαλο για το θάνατο της μητέρας του.
Γεννημένη το 1911 στο Μιλάνο, η Ρόζα Μπόσι, η οποία, όπως αρέσκονταν να υπενθυμίζουν οι επικριτές του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, είχε το ίδιο όνομα με τη μητέρα του δικτάτορα Μπενίτο Μουσολίνι, εργαζόταν ως γραμματέας και παντρεύτηκε τον τραπεζικό υπάλληλο Λουΐτζι Μπερλουσκόνι με τον οποίο έζησε έως τον θάνατό του, το 1989.
Η Ρόζα Μπερλουσκόνι ευτύχησε να δει τον γιο της Σίλβιο να κάνει μία μεγάλη περιουσία στην αγορά γης και κατόπιν να ανεβαίνει ραγδαία τα σκαλιά της επιτυχίας, τόσο ως μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, ως πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Μίλαν, και πάνω απ όλα ως οιακοστρόφος του σκάφους της ιταλικής πολιτικής, έχοντας μάλιστα επιτύχει να υπηρετήσει ως πρωθυπουργός πέντε χρόνια, στη μακρότερη θητεία κατά τη μεταπολεμική περίοδο.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό
- Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]
- Συρία: Ο στρατός πήρε τον έλεγχο στρατιωτικού αεροδρομίου, φράγματος και πετρελαιοπηγών
- Φθηνότερα αυτοκίνητα ή ακριβότερα καύσιμα; Το στοίχημα Τραμπ διχάζει την αγορά
- Φωτιά στα Καζάνια στο Πέραμα – «Κλείστε τα παράθυρα των σπιτιών σας»
- OnlyFans: Πόσο απειλούνται οι δημιουργοί του με «φόρο αμαρτίας»
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]
- Βεζένκοφ: «Όταν κερδίζεις τον Παναθηναϊκό παίρνεις έξτρα ώθηση»
- Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου 2026: Θρίαμβος για τη Συναισθηματική Αξία του Τρίερ – Ηχηρό μήνυμα στον Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 18.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/spenser-sembrat-i607NbWkXow-unsplash-315x220.jpg)








![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-121x85.jpg)



![Χάος στη Γουατεμάλα – Μέλη συμμορίας κρατούν ομήρους 46 φρουρούς σε 3 φυλακές [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/guatemala-prison-315x220.jpg)










































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442