Πρεμιέρα την Πέμπτη για το πρώτο διαπραγματεύσιμο Αμοιβαίο Κεφάλαιο
Ξεκίνησε την Πέμπτη η διαπραγμάτευση του «Alpha ETF FTSE Athex 20 Μετοχικό Εσωτερικού» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, του πρώτου διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που περιλαμβάνει τα 20 blue chips της ελληνικής αγοράς.
27
Ξεκίνησε την Πέμπτη η διαπραγμάτευση του «Alpha ETF FTSE Athex 20 Μετοχικό Εσωτερικού» στο Χρηματιστήριο Αθηνών, του πρώτου διαπραγματεύσιμου Αμοιβαίου Κεφαλαίου στο Χρηματιστήριο Αθηνών, που περιλαμβάνει τα 20 blue chips της ελληνικής αγοράς.
Όπως επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση, ο όμιλος της Alpha Bank, σε συνεργασία με το ΧΑ και την FTSE International, δίνουν για πρώτη φορά στους επενδυτές τη δυνατότητα να επενδύσουν στις 20 μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες μέσω ενός προϊόντος, το οποίο προσφέρει διαφάνεια, χαμηλό κόστος και άμεση συγκρισιμότητα με την πορεία του δείκτη.
Τα ETF αποτελούν Αμοιβαία Κεφάλαια, τα μερίδια των οποίων διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο, όπως ακριβώς και οι μετοχές, και αναπαράγουν την απόδοση κάποιου δείκτη αναφοράς. Κάθε ETF αποτελεί από μόνο του ένα χαρτοφυλάκιο, επιτρέποντας στον επενδυτή να αποκτήσει άμεση πρόσβαση σε συγκεκριμένη αγορά.
Σήμερα, υπάρχουν ETF που αναπαράγουν μεγάλους γνωστούς χρηματιστηριακούς δείκτες όπως FTSE, DOW JONES, DAX, ETF που αναπαράγουν συγκεκριμένους κλάδους, καθώς και ETF που αναπαράγουν ομολογιακούς δείκτες και εμπορεύματα.
Τα ETF απευθύνονται τόσο σε ιδιώτες επενδυτές που δεν έχουν την τεχνογνωσία ή τον χρόνο να δομήσουν ένα χαρτοφυλάκιο με ικανή διασπορά, όσο και σε θεσμικούς επενδυτές. Χρησιμοποιούνται διεθνώς εξίσου ως μέσο για μακροπρόθεσμη επένδυση, όσο και ως επενδυτικό εργαλείο για βραχυπρόθεσμες κινήσεις.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Βήμα βήμα η διαδικασία
- ΠΑΣΟΚ: Αθήνα και Αττική πνίγονται από το κυκλοφοριακό, αλλά η κυβέρνηση δεν γνωρίζει πότε θα ολοκληρωθεί η Γραμμή 4 του Μετρό
- «Σε προφορική συμφωνία Μπαρτσελόνα και Ίντερ για τον Μπαστόνι»
- Εκκενώθηκε το Δημαρχείο Καλαμάτας στα πλαίσια άσκησης
- «Με τρυπούσαν αλλά δεν έβγαινε αίμα» – Η αφήγηση ενός από τους τελευταίους «εκκαθαριστές» του Τσερνόμπιλ
- «Ρεσάλτο» των ΗΠΑ σε τάνκερ που υπόκειται σε κυρώσεις
- Έρωτας, ζήλια και φωτιά στη «Γη της ελιάς»: Ραγδαίες εξελίξεις και ένας δεσμός στο χείλος του γκρεμού
- «Στο στόχαστρο του Ολυμπιακού ο Τέιλορ της Βαλένθια»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)





















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442