Σημαντική πτώση κατά 1,39% σημείωσε το Χρηματιστήριο την Τετάρτη
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στο Χρηματιστήριο την Τετάρτη. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 5.072,65 μονάδες, με απώλειες 1,39%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 442,4 εκατ. ευρώ. Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 45 ενισχύθηκαν, 229 υποχώρησαν και 22 παρέμειναν αμετάβλητες.
93
Πτωτικές τάσεις επικράτησαν στη συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών την Τετάρτη. Ο Γενικός Δείκτης Τιμών έκλεισε στις 5.072,65 μονάδες, παρουσιάζοντας απώλειες σε ποσοστό 1,39%.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 442,4 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 47,6 εκατ. ευρώ αφορούσαν προσυμφωνημένες συναλλαγές.
Οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν σε αρνητική τροχιά με εξαίρεση των Τροφίμων- Ποτών ο οποίος ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,29%.
Τη μεγαλύτερη πτώση παρουσίασαν οι εξής: των Πρώτων Υλών κατά 3,83%, του Εμπορίου κατά 3,29%, των Βιομηχανικών Προϊόντων κατά 2,83% και της Τεχνολογίας κατά 2,19%.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης, FTSE/20, υποχώρησε σε ποσοστό 1,41%, ο δείκτης μεσαίας κεφαλαιοποίησης, FTSE/40, σημείωσε απώλειες σε ποσοστό 1,48% και ο δείκτης μικρής κεφαλαιοποίησης, FTSE/80, έκλεισε με πτώση σε ποσοστό 1,50%.
Τη μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των εταιριών: ΑΝΕΚ (ΠΟ90) +29,77%, Plias +5,13% και Vell Group +4,65%.
Τη μεγαλύτερη πτώση είχαν οι μετοχές των εταιριών: Ηλεκτρονική Αθηνών -25,86%, Δρομέας -9,65% και Διεκατ -9,21%.
Από τις μετοχές που διακινήθηκαν, 45 ενισχύθηκαν, 229 υποχώρησαν και 22 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αντετοκούνμπο: «Φέτος ήταν από τις πιο δύσκολες της καριέρας μου, θα αναγεννηθώ»
- Ο άνδρας πίσω από τη νέα εμμονή της μόδας με τα παπούτσια Saint Laurent
- Τεχνητή Νοημοσύνη: Μπαίνει στα εργοστάσια και δημιουργεί νέα δεδομένα
- Παναθηναϊκός – Μονακό: «Τελικός» στο ΟΑΚΑ για το play in με… φόντο τη Βαλένθια
- Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: Η έκπληξη από τους φίλους του για τα γενέθλια του
- Μια κυβέρνηση όχι μόνο αλαζονική, αλλά και βαθιά αναποτελεσματική
- Σεισμός 3,6 Ρίχτερ στην Κεφαλονιά
- Cat Festival: Επιστρέφει για δεύτερη χρονιά στο Παλιό Αμαξοστάσιο ΟΣΥ στο Γκάζι
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 21.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/jeferson-argueta-D5Rx0KghFNg-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442