Νίκη με 3-1 σετ της Εθνικής επί της Αυστραλίας στο πρώτο φιλικό
Η Εθνική ανδρών επικράτησε της Αυστραλίας 3-1 σετ στο πρώτο από τα τρία φιλικά ματς προετοιμασίας στο «Σπίτι του Βόλεϊ». Το δεύτερο φιλικό μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας θα δοθεί την Παρασκευή στις 19:00 και πάλι στην Παιανία.
Η Εθνική ανδρών επικράτησε της Αυστραλίας 3-1 σετ στο πρώτο από τα τρία φιλικά ματς προετοιμασίας στο «Σπίτι του Βόλεϊ». Το δεύτερο φιλικό μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας θα δοθεί την Παρασκευή στις 19:00 και πάλι στην Παιανία.
Τα σετ: 25-19, 23-25, 25-20, 25-22
Οι πόντοι της Ελλάδας προήλθαν: 5 άσοι, 54 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 29 λάθη αντιπάλων και της Αυστραλίας: 7 άσοι, 44 επιθέσεις, 10 μπλοκ, 25 λάθη αντιπάλων.
«Στη δεδομένη χρονική περίοδο και αν υπολογίσουμε ότι ήταν το πρώτο μας φιλικό είμαι ευχαριστημένος. Δεν κοιτάμε το αποτέλεσμα αλλά την απόδοση μας» δήλωσε ο προπονητής της Εθνικής ανδρών Αλέκος Λεώνης.
«Ειδικά στο 1ο σετ έγιναν αυτά που περίμενα. Εχουμε αλλάξει κάποια πράγματα στο μπλοκ και την άμυνα και οι αλλαγές αρχίζουν να αποδίδουν. Το άσχημο είναι ότι χάναμε εύκολα την αυτοσυγκέντρωση μας αλλά αυτό είναι θέμα χρόνου να βελτιωθεί και ίσως να οφείλεται στην κόπωση λόγω της σκληρής προετοιμασίας που έχει προηγηθεί.
» Η Αυστραλία ήταν σχεδόν όπως την περίμενα και αν κάναμε κάποια τακτικά πράγματα πάνω στους ακραίους τους θα κερδίζαμε πιο εύκολα. Ο μοναδικός που δεν αγωνίστηκε είναι ο Κυριακίδης διότι πονάει ο ώμος του. Από τους υπόλοιπους έμεινα ικανοποιημένος. Όταν θα κλείσουμε τον πρώτο κύκλο των τριών φιλικών με την Αυστραλία θα πούμε περισσότερα».
Ο αρχηγός της Εθνικής ομάδας Μάριος Γκιούρδας που έδωσε αγώνα έστω και φιλικό μετά από 4.5 μήνες είπε:
«Το σημαντικό είναι ότι υπάρχει διάθεση για προπόνηση. Η ομάδα είναι πειθαρχημένη και έχουν συνειδητοποιήσει όλοι το σκοπό τους. Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο που υπάρχει πολύ επιβάρυνση. Σκοπός μας είναι να βελτιωθούμε ατομικά και να δυναμώσουμε ως ομάδα όσο το δυνατόν περισσότερο».
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.
Ο Παναθηναϊκός διέλυσε με 97-62 την… λειψή Εφές Αναντολού για την 38η και τελευταία αγωνιστική της regular season της Euroleague - Στα play in ως 7οι οι «πράσινοι».
Μετά τη νίκη της Ζαλγκίρις επί της Παρί (85-79) στο Κάουνας, ο Παναθηναϊκός μένει εκτός της πρώτης 6άδας της Euroleague και θα αγωνιστεί στη φάση των πλέι ιν.
Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εξέδωσε σχετική ανακοίνωση γνωστοποιώντας ότι θα κάνει προσφυγή στο ΑΣΕΑΔ για την ποινή στον Ταϊρίκ Τζόουνς. – Τι αναφέρει για Super Cup και Παναθηναϊκό.