Συνάντηση Αλογοσκούφη – Πετραλιά για την αξιοποίηση των τουριστικών ακινήτων
Η πορεία υλοποίησης των αποφάσεων της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την αξιοποίηση της δημόσιας τουριστικής περιουσίας, συζητήθηκε την Πέμπτη από τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη και την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πετραλιά.
Η πορεία υλοποίησης των αποφάσεων της Διϋπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων για την αξιοποίηση της δημόσιας τουριστικής περιουσίας, συζητήθηκε την Πέμπτη από τον υπουργό Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη και την υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πετραλιά.
Στη συνάντηση αποφασίστηκε η επιτάχυνση των σχετικών διαδικασιών για την αξιοποίηση της δημόσιας τουριστικής περιουσίας, ενώ η κ. Πετραλιά ενημέρωσε τον κ. Αλογοσκούφη για τις γενικότερες εξελίξεις στον τομέα του τουρισμού, ενόψει και της έναρξης της νέας τουριστικής περιόδου.
Από τις εγκαταστάσεις που ανήκουν στην Eταιρεία Tουριστικής Aνάπτυξης, η κυβέρνηση εξετάζει την αξιοποίηση του τουριστικού λιμένα Φαλήρου, του Kαζίνου Kέρκυρας, του Γκολφ Aφάντου Pόδου, των Αλυκών Aναβύσσου και των ξενοδοχεία Ξενία στη Bυτίνα, στο Λιμένα Θάσου, στη Σκιάθο και την Tσαγκαράδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση θα συζητείτο και το θέμα των επιδοτήσεων σε νέα ξενοδοχεία πολυτελείας στην Αττική, καθώς και η διάθεση του 51% του Καζίνο Πάρνηθας.
Στο υπουργείο Οικονομίας, πάντως, δηλώνουν ότι η ρύθμιση για τα ξενοδοχεία δεν θα αλλάξει, καθώς είναι δεδομένος «ο χάρτης περιφερειακών ενισχύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
Η Γυναίκα της Ζάκυθος και άλλες αιώνιες μνήμες είναι ένα ποιητικό έργο που ο Σολωμός δεν τελείωσε ποτέ - όπως δεν τελείωσε ποτέ τα περισσότερα έργα του.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας