Την Πέμπτη η απολογία του κατηγορούμενου για τη δολοφονία Βαρθολομαίου
Την Πέμπτη απολογείται ο φερόμενος ως δολοφόνος του διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου, μετά την 48ωρη προθεσμία που ζήτησε και πήρε από την τακτική ανακρίτρια το μεσημέρι της Τρίτης. Η υπεράσπισή του αμφισβητεί τον θάνατο από τα χτυπήματα.
Την Πέμπτη απολογείται ο φερόμενος ως δολοφόνος του διοικητή του ΙΚΑ Γιάννη Βαρθολομαίου, μετά την 48ωρη προθεσμία που ζήτησε και πήρε από την τακτική ανακρίτρια το μεσημέρι της Τρίτης. Η απολογία του θα γίνει με υπόμνημα.
Εις βάρος του Δημήτρη Βρακατσέλη η εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.
Ο κατηγορούμενος έχει ζητήσει το διορισμό ως τεχνικού πραγματογνώμονα του καθηγητή ιατροδικαστικής κ. Βουγιουκλάκη. Η υπεράσπιση του αμφισβητεί ότι ο διοικητής του ΙΚΑ πέθανε από τα χτυπήματα και ζητά να εξετασθούν και άλλα ενδεχόμενα.
Στην αρχική κατάθεσή του ο 59χρονος Δ.Βρακατσέλης αρνήθηκε ότι είχε σκοπό να σκοτώσει το διοικητή του ΙΚΑ. Δήλωσε πως είχε ενδείξεις ότι η σύζυγός του τον απατούσε με τον προϊστάμενό της.
Κατέθεσε επίσης ότι είχε βάλει ντετέκτιβ να παρακολουθεί τη γυναίκα του και πήγε στο διαμέρισμα, όταν ειδοποιήθηκε ότι ο Γ.Βαρθολομαίος βρισκόταν εκεί. Δήλωσε ότι θόλωσε το μυαλό του, όταν ο διοικητής του ΙΚΑ τον έσπρωξε και του μίλησε άσχημα. Τότε, τον χτύπησε με γροθιές και πιθανότατα με το κινητό του τηλέφωνο στο κεφάλι.
Καθώς βρισκόμαστε μια ανάσα από το Πάσχα, δεν προκαλεί καμία εντύπωση ότι μόνο δύο νέες ταινίες έκαναν την εμφάνισή τους στις σκοτεινές αίθουσες αυτή την εβδομάδα