Εμπιστευόμαστε την ΕΛ.ΑΣ., υποστηρίζει η αμερικάνικη πρεσβεία
Σε διάψευση των πληροφοριών που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν εμπιστεύονται τις διωκτικές αρχές, μετά το χτύπημα του «Επαναστατικού Αγώνα», προχώρησε την Παρασκευή η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.
Σε διάψευση των πληροφοριών που ήλθαν στο φως της δημοσιότητας ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν εμπιστεύονται τις διωκτικές αρχές, μετά το χτύπημα του «Επαναστατικού Αγώνα», προχώρησε την Παρασκευή η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα.
«Πρόσφατα δημοσιεύματα ότι ο πρέσβης ή αξιωματούχοι της πρεσβείας ασκούν κριτική στον υπουργό ή το υπουργείο Δημόσιας Τάξης είναι αναληθή. Η Αμερικανική Πρεσβεία για μια ακόμη φορά εκφράζει την ικανοποίησή της με την επαγγελματική αντίδραση των ελληνικών υπηρεσιών δίωξης στην επίθεση με αντιαρματική ρουκέτα που δέχθηκε η Αμερικανική Πρεσβεία στις 12 Ιανουαρίου» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.
Πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στον Τύπο ήθελαν Αμερικανούς αξιωματούχους που υπηρετούν στην Αθήνα να υποστηρίζουν ότι υπάρχει διαρροή πληροφοριών από τις ελληνικές διωκτικές αρχές προς τους τρομοκράτες.
«Η συνεργασία μεταξύ της ελληνικής Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των αμερικανικών υπηρεσιών δίωξης σε αυτή την έρευνα που διεξάγεται υπό την ηγεσία της ελληνικής πλευράς είναι εξαιρετική» προστίθεται στην ανακοίνωση της πρεσβείας και επισημαίνεται πως «ο υπουργός κ. Πολύδωρας έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μας».
«Αυτός όπως και ο αρχηγός κ. Δημοσχάκης και ο στρατηγός κ. Σύρος, καθώς και οι άνθρωποι της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και όλων των άλλων υπηρεσιών, εργάζονται πολύ σκληρά και εξετάζουν όλα τα στοιχεία. Δεν είμαστε δυσαρεστημένοι με κανέναν τρόπο» σημειώνεται.
Η πρεσβεία, καταλήγει η ανακοίνωση, ευχαριστεί για τα πολυάριθμα μηνύματα συμπαράστασης που δέχθηκε από πολίτες της Ελλάδας και άλλων χωρών μετά την επίθεση, καθώς και για τη συνεχιζόμενη υποστήριξη από την ελληνική κυβέρνηση και τα κύρια πολιτικά κόμματα.
Ο πρέσβης κ. Ρις επαναλαμβάνει ότι «είναι πεπεισμένος ότι οποιαδήποτε προσπάθεια να πληγουν οι ισχυρές σχέσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας και η ισχυρή σχέση συνεργασίας που έχουν με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης δεν θα επιτύχει».