Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Επίθεση Πολύδωρα κατά Συνασπισμού για τα επεισόδια εις βάρος της αστυνομίας

Επίθεση Πολύδωρα κατά Συνασπισμού για τα επεισόδια εις βάρος της αστυνομίας

Τις έντονες αντιδράσεις του ΣΥΝ προκάλεσε δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, με την οποία ο Β.Πολύδωρας καλούσε το κόμμα «να πάρει θέση για κάθε ένα από τα πρόσφατα επεισόδια εις βάρος αστυνομικών». Για το θέμα με τη ζαρντινιέρα στη Θεσσαλονίκη ο κ. Πολύδωρας είπε ότι ήταν σοβαρό θέμα, αλλά όχι κρίσιμο.

27

Τις έντονες αντιδράσεις του Συνασπισμού προκάλεσε δήλωση του υπουργού Δημόσιας Τάξης, με την οποία ο Β.Πολύδωρας καλούσε το κόμμα «να πάρει θέση για κάθε ένα από τα πρόσφατα επεισόδια εις βάρος αστυνομικών».

Ο υπουργός μίλησε «για προστασία ή παροχή ομπρέλας του κόμματος σε ταραξίες» και κάλεσε τον ΣΥΝ «να πάρει θέση για κάθε ένα από τα πρόσφατα επεισόδια από αντεξουσιαστές σε βάρος της αστυνομίας».

Συγκεκριμένα, ζήτησε από τον ΣΥΝ να απαντήσει ευθέως αν εγκρίνει τον λιθοβολισμό στο αστυνομικό τμήμα του Παπάγου και στα όσα γίνονται στα διάφορα «πάρτι αντιεξουσιαστών αναρχικών».

«Τόσο απλά το θέτω. Δεν μπορεί κανένα κόμμα της Βουλής να προσφέρει ομπρέλα σε τέτοια φαινόμενα» σημείωσε.

Αναφερόμενος στο έργο της αστυνομίας είπε ότι υπήρξαν για την χρονιά που πέρασε γεγονότα που έχουν αρνητικό πρόσημο στην δραστηριότητα αστυνομικών, αλλά σε γενικές γραμμές η αστυνομία έδειξε ότι είναι δυνατή, ότι μπορεί να προσφέρει ασφάλεια στον ελληνικό λαό και ότι μπορεί να αισθάνεται δυνητικά νικητής.

«Αισιοδοξώ επίμονα, έχουμε μία δυνατή αστυνομία που μπορεί να γίνει πολύ καλύτερη. Είχαμε μεγάλες επιτυχίες τη χρονιά που πέρασε σε πολλούς τομείς. Βγάλαμε δέκα Πολυτεχνεία από πλευράς αντιμετώπισης διαδηλώσεων.

» Δεν πρέπει να γίνεται τόσο μεγάλο ζήτημα σε βάρος της αστυνομίας η υπόθεση με τη ζαρντινιέρα στη Θεσσαλονίκη. Είναι σοβαρό ζήτημα αλλά όχι κρίσιμο. Η υπόθεση με τη σιδηρογροθιά είναι ένας ευρηματικός αγκιτατορικός όρος και τίποτα παραπάνω» είπε ο κ. Πολύδωρας.

Ανακοίνωση του ΣΥΝ

Σε ανακοίνωση του ΣΥΝ τονίζεται ότι «ο κ. Πολύδωρας συνεχίζει τον ολισθηρό δρόμο των δηλώσεων με τις οποίες, εντελώς αναιτίως και απροσχημάτιστα, θέλει να αποδώσει πολιτικές ευθύνες για δήθεν κάλυψη από τον ΣΥΝ σε εκδηλώσεις βίας, ενώ ο ίδιος συνεχίζει την πολιτική της ηθικής και επιχειρησιακής ομπρέλας προς όλες -και είναι πολλές- τις πράξεις αυθαιρεσίας και αυταρχισμού στις οποίες έχουν επιδοθεί, ιδιαίτερα τον τελευταίο καιρό, ορισμένα όργανα και δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας».

»Λυπούμαστε. Δεν θα παρακολουθήσουμε βέβαια τον κ. υπουργό σε αυτές τις δηλώσεις. Η κοινή γνώμη έχει διαμορφώσει τη δική της κρίση για την προσήλωση στη δημοκρατία και στα ατομικά δικαιώματα τόσο του κόμματός μας και της Αριστεράς γενικότερα, όσο και του ιδίου του κ. υπουργού στο βραχύ διάστημα που έχει την ευθύνη γι αυτόν τον ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα διακυβέρνησης».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 30 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο