Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
weather-icon 21o
Καταπέλτης η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά γάλακτος

Καταπέλτης η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την αγορά γάλακτος

Την ύπαρξη καρτέλ στην ελληνική αγορά γάλακτος διαπιστώνει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού. Στην εισήγησή της αναφέρει ότι 17 επιχειρήσεις του κλάδου συνεννοούνται μεταξύ τους, διαμορφώνοντας προς τα πάνω τιμές από την παραγωγή έως την κατανάλωση.

30

Την ύπαρξη καρτέλ στην ελληνική αγορά γάλακτος διαπιστώνει η Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού. Στην εισήγησή της αναφέρει ότι 17 επιχειρήσεις του κλάδου συνεννοούνται μεταξύ τους, διαμορφώνοντας προς τα πάνω τιμές από την παραγωγή έως την κατανάλωση.

Στις 8 Φεβρουαρίου θα συνεδριάσει η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να εξετάσει την εισήγηση.

Στο πόρισμα γίνεται λόγος για 17 επιχειρήσεις -οι οποίες ωστόσο, δεν κατονομάζονται, μεταξύ των οποίων βιομηχανίες, σούπερ μάρκετ και μεταπωλητές.

Επίσης διαπιστώνεται αποκλεισμός εταιρειών που θέλουν να πουλήσουν φθηνότερα προϊόντα.

Τα εμπλεκόμενα μέρη μπορούν να διατυπώσουν τις απόψεις τους, τόσο κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού, όσο και με την υποβολή υπομνημάτων.

Η εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία θα αποφασίσει, αφού προηγουμένως λάβει υπόψη της και αξιολογήσει και τις απόψεις των εμπλεκομένων μερών.

Η απάντηση της Vivartia

Την υπεράσπιση των θέσεών της στην ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού, αλλά και σε όλα τα αρμόδια ελληνικά και ευρωπαϊκά δικαστήρια και όργανα επαναλαμβάνει η Vivartia.

Στην ανακοίνωσή της σημειώνει: «Ως προς την ουσία, η εταιρεία μας ουδέποτε συμμετείχε σε συμφωνίες που παραβιάζουν το νόμο. Ως προς τη διαδικασία, ο χειρισμός της υπόθεσης οδήγησε στη διαμόρφωση καταδικαστικού κλίματος και σε σωρεία συνταγματικών και άλλων παραβάσεων υποχρεώνοντας τη Vivartia να καταθέσει προσφυγές στην Ελληνική Επιτροπή και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.»

O πρόεδρος της Vivartia αλλά και του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος βρέθηκε στη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας, αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε για το πόρισμα. Την ίδια στάση τήρησε και ο πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού Σπύρος Ζησιμόπουλος.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2026
Απόρρητο