Επίσημες επαφές στην Αθήνα πραγματοποιεί ο Ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Ιβανόφ
Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Ιβανόφ, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ.Παπούλια. Νωρίτερα συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη.
Επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα πραγματοποιεί την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Αμυνας της Ρωσίας Σεργκέι Ιβανόφ, ο οποίος έγινε δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, ενώ νωρίτερα συναντήθηκε με την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδέχθηκε με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα τον Ρώσο αντιπρόεδρο, ο οποίος δεν επισκέπτεται την Ελλάδα για πρώτη φορά, και του επισήμανε τους δεσμούς της Ελλάδας με τη Ρωσσία. «Το γνωρίζω και θέλουμε να συνεισφέρουμε ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξή τους» απάντησε ο Σεργκέι Ιβανόφ.
«Σας υποδεχόμαστε εγκάρδια, σαν φίλο. Είναι ιστορικοί οι δεσμοί των χωρών μας και ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι ήσαν πάντα απρόσκοπτοι, χωρίς δυσκολίες. Το αντίθετο. Με συνεργασίες και σε επίπεδο διεθνών σχέσεων, όταν είχαμε να αντιμετωπίσουμε θέματα της γειτονιάς μας, αλλά και κοινού ενδιαφέροντος και στη Μεσόγειο, όταν ήσασταν πολύ περισσότερο παρόντες, και στη Βαλκανική» τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Ο κ. Ιβανόφ πρόσθεσε στις περιοχές που ανέφερε ο Πρόεδρος και τον Εύξεινο Πόντο και ο Κάρολος Παπούλιας σημείωσε: «Σωστά. Και στον Εύξεινο Πόντο. Ξαναρχίζουμε λοιπόν πάλι τη συνεργασία μας. Είστε μια μεγάλη δύναμη. Για μένα ευρωπαϊκή δύναμη. Ξέρουμε ότι υπάρχει ένας διάλογος με την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν νομίζω ότι μπορεί να σκεφθεί κανένας Ευρωπαίος ότι μπορεί να υπάρξει μέλλον για την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς τη Ρωσία. Νομίζω ότι κι εσείς έχετε μια ιδιαίτερη εκτίμηση για την ανάπτυξη των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο κ. Ιβανόφ επισκέφθηκε και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο. Ο κ. Χριστόδουλος ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ιβανόφ για τη δεύτερη επίσκεψή του στην Εκκλησία της Ελλάδος, και αναφέρθηκε στους ακατάλυτους δεσμούς που συνδέουν τις δύο χώρες και τους δύο λαούς στη βάση της κοινής ορθόδοξης πίστης αιώνων.
Ο Σεργκέι Ιβανόφ τόνισε και αυτός τους ιστορικούς δεσμούς μεταξύ των ορθοδόξων λαών, που, όπως είπε, διευκολύνουν την επικοινωνία και τη συνεργασία τους. Παράλληλα, σημείωσε τον κρίσιμο και καθοριστικό ρόλο της Ορθοδοξίας στο σύγχρονο κόσμο για την επικράτηση της ειρήνης, αλλά και τη σημασία που η Ορθόδοξη Εκκλησία έχει τόσο για τον ρωσικό λαό, όσο και για την Πολιτεία και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του.