Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στους 1.000 άνδρες αυξάνει η Κίνα τη στρατιωτική δύναμή της στο Λίβανο

Στους 1.000 άνδρες αυξάνει η Κίνα τη στρατιωτική δύναμή της στο Λίβανο

Την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών που υπηρετούν στο Λίβανο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στους 1.000 άνδρες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Ζιαμπάο. Ο ΟΗΕ θέλει να αναπτύξει συνολικά δύναμη 15.000 ανδρών στην περιοχή.

31

Την αύξηση του αριθμού των στρατιωτών που υπηρετούν στο Λίβανο υπό την αιγίδα του ΟΗΕ στους 1.000 άνδρες ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας, Γουέν Ζιαμπάο.

Ο Γουέν έκανε την ανακοίνωση μετά τις συνομιλίες που είχε στο Πεκίνο με τον Ιταλό πρωθυπουργό Ρομάνο Πρόντι. «Η Κίνα ανησυχεί ιδιαίτερα για την κατάσταση στο Λίβανο και ελπίζει ότι μπορεί να επιλυθεί» τόνισε ο Κινέζος πρωθυπουργός.

Ο ΟΗΕ θέλει να αναπτύξει συνολικά δύναμη 15.000 ανδρών στο νότιο Λίβανο μετά τη λήξη του πολέμου στα μέσα Αυγούστου, για την τήρηση της εκεχειρίας. Πάνω από 1.100 Λιβανέζοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Ο Ρομάνο Πρόντι σχολίασε από την πλευρά του πως η Κίνα αναλαμβάνει όλο και σημαντικότερο διπλωματικό ρόλο και ευθύνη στη διεθνή σκηνή.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε ακόμη πως η χώρα του «τείνει να ταχθεί υπέρ της άρσης του εμπάργκο πώλησης όπλων προς την Κίνα».

Το εμπάργκο επιβλήθηκε το 1989, μετά την αιματηρή καταστολή της εξέγερσης των φοιτητών στην Πλατεία Τιενανμέν του Πεκίνου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο