Η ανεπάρκεια μαγνησίου αποδυναμώνει τους μύες
Νέα Υόρκη: Οι ηλικιωμένοι με υψηλά επίπεδα μαγνησίου στο αίμα έχουν δυνατότερους μύες, σύμφωνα με νέα ιταλική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Νέα Υόρκη: Οι ηλικιωμένοι με υψηλά επίπεδα μαγνησίου στο αίμα έχουν δυνατότερους μύες, σύμφωνα με νέα ιταλική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
Το μαγνήσιο παίζει σημαντικό ρόλο στην σωματική λειτουργία, περιλαμβανομένου του ενεργειακού μεταβολισμού και των επαρκών επιπέδων που είναι απαραίτητα για την άριστη αθλητική επίδοση.
Η Δρ Λίτζια Ντομίγκεζ του Πανεπιστημίου του Παλέρμο μελέτησε κατά πόσο η απώλεια μαγνησίου συντελεί στην απώλεια μυϊκής μάζας που συχνά παρατηρείται στους ηλικιωμένους. Η Δρ Ντομίγκεζ και οι συνεργάτες της μέτρησαν τα επίπεδα ορού μαγνησίου και διενήργησαν έναν αριθμό τεστ μυϊκής αντοχής και λειτουργίας σε 1.138 άνδρες και γυναίκες με μέση ηλικία τα 67 έτη.
Διαπίστωσαν ισχυρή σχέση μεταξύ επιπέδων μαγνησίου και μυϊκής λειτουργίας που παρέμενε ακόμα και μετά τον συνυπολογισμό παραγόντων που επηρεάζουν τόσο τη μυϊκή αντοχή όσο και τον μεταβολισμό του μαγνησίου.
Τα άτομα με υψηλά επίπεδα μαγνησίου είχαν ισχυρότερη χειρολαβή, περισσότερη δύναμη στους μύες του άκρο ποδός, και ήταν ικανοί να εκτείνουν τα γόνατα και τους αγκώνες με περισσότερη δύναμη.
Ακόμα και άτομα στις δυτικές χώρες υποφέρουν από έλλειψη μαγνησίου. Το 68% των ενηλίκων Αμερικανών λαμβάνει χαμηλότερη από την ημερήσια συνιστώμενη ποσότητα. Οι ηλικιωμένοι και οι χρονίως πάσχοντες έχουν ιδιαιτέρως αυξημένο κίνδυνο ανεπάρκειας μαγνησίου.
health.in.gr
- «Ακαδημαϊκές Ομιλίες» – Νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου για Κράτος Δικαίου και λειτουργία της Δημοκρατίας
- Ευρωπαϊκή ακροδεξιά Vs Maga: Ο Τραμπ κατάφερε να εξοργίσει ακόμα και τους Ευρωπαίους θαυμαστές του
- Τα δύο αδεσποτάκια, ο Πάρης και ο Στέφος ανυπομονούν να βρουν μια ζεστή, παντοτινή αγκαλιά
- Greece Confirms No Approved Vaccine for Goat and Sheep Pox
- Κέιτ Χάντσον: Η αντίδραση της όταν μαθαίνει την υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μαζί με τη μητέρα της Γκόλντι Χον
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442