Φοροδιαφεύγει μία στις δύο επιχειρήσεις στα νησιά
Φορολογικές παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε μία στις δύο επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών τον Αύγουστο στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές της χώρας. Συνολικά, εντοπίσθηκαν 4.801 παραβάσεις.
27
Φορολογικές παραβάσεις διαπιστώθηκαν σε μία στις δύο επιχειρήσεις που ελέγχθηκαν από την Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων του υπουργείου Οικονομικών τον Αύγουστο στα νησιά και τις τουριστικές περιοχές της χώρας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 1.354 επιχειρήσεις και διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε 697 από αυτές. Έτσι, το ποσοστό παραβατικότητας ανήλθε σε 51%. Συνολικά, οι παραβάσεις που εντοπίσθηκαν ανήλθαν σε 4.801.
Οι περιοχές στις οποίες πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι είναι οι ακόλουθες: Ρόδος, Μύκονος, Κέρκυρα, Σαντορίνη, Ίος, Κως, Ύδρα, Σπέτσες, Σκιάθος, Σκόπελος, Κατερίνη, Αλόννησος, Τήνος, Σύρος, Πάρος, Νάξος, Σίφνος, Σέριφος, Μήλος, Παξοί, Ναύπλιο, Κύθηρα, Πόρτο Χέλι, Ερμιόνη, Καλαμάτα, Πύργος, Δελφοί, Ιτέα, Γαλαξίδι, Λευκάδα, Ζάκυνθος, Βόλος, Χαλκίδα, Κόρινθος, Λουτράκι, Σαλαμίνα και Αίγινα.
Από τις μεγαλύτερες παραβάσεις που διαπιστώθηκαν είναι οι εξής:
1) Μη καταχώρηση 437 ατόμων στο πρόσθετο βιβλίο κίνησης πελατών σε μεγάλο ξενοδοχείο σε τουριστικό νησί των Κυκλάδων (παραβάσεις 437).
2) Μη έκδοση 340 εισιτηρίων εισόδου σε μπαρ-κέντρο διασκέδασης σε τουριστικό νησί της Δωδεκανήσου (παραβάσεις 340).
3) Μη έκδοση 226 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών σε μεγάλη επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών ναυτιλιακά-φύλαξη σκαφών (παραβάσεις 226).
4) Μη έκδοση 116 αποδείξεων παροχής υπηρεσιών σε μεγάλη επιχείρηση με αντικείμενο εργασιών τουριστικό γραφείο-εκδρομές σε νησί των Σποράδων (παραβάσεις 116).
5) Μη σύνταξη απογραφής από μεγάλες ανώνυμες εταιρείες σε μεγάλο τουριστικό νησί.
6) Μη υποβολή δηλώσεων ΦΠΑ για τα έτη 2005 & 2006 από πολλές επιχειρήσεις.
7) Αντληση μπετόν από την αντλία σκυροδέρματος σε νεοαναγειρόμενη οικοδομή χωρίς να έχει καταχωρηθεί στο βιβλίο έργων σε πόλη της Πελοποννήσου.
8) Μη έκδοση 370 αποδείξεων λιανικής πώλησης (ταμειακής μηχανής) σε τρεις επιχειρήσεις με αντικείμενο εργασιών κέντρο διασκέδασης στην ευρύτερη περιοχή των νομών Μαγνησίας – Πιερίας ( παραβάσεις 370).
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κομισιόν: Καμπανάκι για το ελληνικό χρέος – Πώς μπορεί να γίνει επικίνδυνο
- Φονικό στη Βιάννο: Στα δικαστήρια ο 63χρονος αδελφοκτόνος
- Η αφρικανική σκόνη «πνίγει» την Αττική: «Εξαφανίστηκαν» Ακρόπολη και Λυκαβηττός – Πότε θα υποχωρήσει το φαινόμενο
- Άνοιξε… κουβέντα για το σύστημα του draft στο NBA: «Δεν λειτουργεί…»
- Ferries Canceled in Greece Amid Severe Winds
- Πτώσεις δέντρων λόγω θυελλωδών ανέμων σε πολλές περιοχές στην Αττική
- Δεν ελπίζω τίποτα, δε φοβάμαι τίποτα, είμαι ελεύθερος: Με Καζαντζάκη παρέδωσε το «γαλλικό Grammy» στη Νανά Μούσχουρη ο Αλιάγας
- Εργασιακό burnout – Μύθοι και αλήθειες για το σύνδρομο που εξαντλεί πάνω από τρεις στους τέσσερις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 15.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442