Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Στο νοσοκομείο ο Σαντάμ, που συνεχίζει την απεργία πείνας

Στο νοσοκομείο ο Σαντάμ, που συνεχίζει την απεργία πείνας

Στο νοσοκομείο εισήλθε την Κυριακή ο Σαντάμ Χουσεΐν, η κατάσταση του οποίου κρίνεται «ασταθής» εξαιτίας της απεργίας πείνας που κάνει, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες της δίκης. Αμερικανικές πηγές ανέφεραν πάντως ότι ο πρώην πρόεδρος είναι σε θέση να επιστρέψει τη Δευτέρα στο δικαστήριο.

31

Στο νοσοκομείο εισήλθε την Κυριακή ο Σαντάμ Χουσεΐν, η κατάσταση του οποίου κρίνεται «ασταθής» εξαιτίας της απεργίας πείνας που κάνει, διαμαρτυρόμενος για τις συνθήκες της δίκης του.

Ο εισαγγελέας στη δίκη του πρώην προέδρου, Τζαφάρ αλ Μουσάουι, δήλωσε ότι επισκέφθηκε την φυλακή όπου κρατείται ο Σαντάμ και άλλοι επτά συγκατηγορούμενοί του και πληροφορήθηκε πως η υγεία του «είναι ασταθής εξαιτίας της απεργίας πείνας».

«Τον πήγαμε στο νοσοκομείο και προς το παρόν τρέφεται με ορό» δήλωσε στο Associated Press ο Μουσάουι, αρνούμενος να αποκαλύψει σε ποιο νοσοκομείο της Βαγδάτης βρίσκεται ο Σαντάμ.

Πάντως, συνήγορος του Σαντάμ έκανε λόγο για «αναγκαστική σίτιση» του πρώην προέδρου από τους Αμερικανούς, που επιχειρούν να τον «εξαναγκάσουν» να θέσει τέλος στην απεργία πείνας.

Ο πρώην ισχυρός άνδρας του Ιράκ και τρεις ακόμη κατηγορούμενοι πραγματοποιούν απεργία πείνας από τις 7 Ιουλίου διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διεξαγωγής της δίκης και ζητώντας περισσότερα μέτρα ασφαλείας για τους συνηγόρους τους, δύο εκ των οποίων έχουν δολοφονηθεί.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 03 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο