«Χρυσός» και «ασημένιος» ο Μιχάλης Δουλκερίδης στο πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής
Με θρίαμβο άρχισε η τελευταία ημέρα του 27ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης, που διεξάγεται στον Βόλο. Ο Μιχάλης Δουλκερίδης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, ενώ λίγο αργότερα πήρε και το ασημένιο στο άλμα.
30
Με θρίαμβο άρχισε η τελευταία ημέρα του 27ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ενόργανης, που διεξάγεται στον Βόλο. Ο Μιχάλης Δουλκερίδης κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στις ασκήσεις εδάφους, ενώ λίγο αργότερα πήρε και το ασημένιο στο άλμα.
Στις ασκήσεις εδάφους η χώρα μας βρέθηκε κοντά και σε δεύτερο μετάλλιο, αφού ο Λευτέρης Κοσμίδης βρισκόταν στην τρίτη θέση έως και την προσπάθεια του Γερμανού Βοϊτάλα, που τελικά κατετάγη δεύτερος.
Να σημειωθεί ότι ο Κοσμίδης, ο οποίος χθες συμπλήρωσε 15 χρόνια ζωής, είναι ο μικρότερος σε ηλικία αθλητής από όσους συμμετέχουν στους σημερινούς τελικούς, και όπως εξήγησε μετά τον αγώνα «στην πρώτη διαδρομή πάτησα έξω, και αυτό μου κόστισε -50 εκατοστά στη βαθμολογία. Αν δεν είχα αυτή την ατυχία, θα ήμουν και εγώ στα μετάλλια.»
Αναλυτικά η κατάταξη στις ασκήσεις εδάφους:
1. Μιχάλης Δουλκερίδης 15.300
2. Στιβ Βοϊτάλα (Γερμανία) 14.950
3. Βλαντιμίρ Ολένικοφ (Ρωσία) 14.650
4. Λευτέρης Κοσμίδης 14.625
Στο άλμα ο Δουλκερίδης κατέκτησε το ασημένιο. Μάλιστα ήταν πρώτος έως και την προσπάθεια του τελευταίου αθλητή, του Ισπανού Μουνιόθ, ο οποίος επιχείρησε δύο άλματα με μεγάλο βαθμό δυσκολίας, που τον έφεραν στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου.
1. Σέρxιο Μουνιόθ (Ισπανία) 16.250
2. Μιχάλης Δουλκερίδης 15.975
3. Κρίστιαν Τόμας (Βρετανία) 15.950
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Χούλιο Ιγκλέσιας: Η ισπανική δικαιοσύνη «φρενάρει» τις καταγγελίες για σεξουαλική κακοποίηση – Η απάντησή του
- Φλερτ διαρκείας μεταξύ Ρεάλ και Ρόδρι
- Γαλλία: Η Danone ανακαλεί παρτίδες βρεφικού γάλακτος λόγω ανησυχιών για τοξική επιμόλυνσή του προϊόντος
- ΗΠΑ: Πυκνό χιόνι και πολικό ψύχος, δεκάδες εκατομμύρια Αμερικανοί αντιμέτωποι με σφοδρή χειμερινή καταιγίδα
- Ξεκίνησαν οι κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ.: Αποστρατεύονται υπαρχηγός και επιτελάρχης
- Φενέρμπαχτσε – Μπασκόνια 84-71: Με ηγέτη τον Χόρτον-Τάκερ οι Τούρκοι


