Πρόσκληση Γιουστσένκο προς τα φιλοδυτικά κόμματα για σχηματισμό κυβέρνησης
Ο Βίκτορ Γιουσένκο κάλεσε όλα τα φιλοδυτικά κόμματα να ενωθούν σε έναν συνασπισμό και να σχηματίσουν κυβέρνηση, με στόχο να αποτραπεί η κατάληψη της εξουσίας από το φιλορωσικό κόμμα του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που κατέλαβε την πρώτη θέση με 32% των ψήφων.
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιουστσένκο κάλεσε το Σάββατο όλα τα φιλοδυτικά κόμματα να ενωθούν σε έναν συνασπισμό και να σχηματίσουν κυβέρνηση, με στόχο να αποτραπεί η κατάληψη της εξουσίας από το φιλορωσικό Κόμμα των Περιφερειών του Βίκτορ Γιανουκόβιτς, που κατέλαβε την πρώτη θέση με 32% των ψήφων.
«Οι πολιτικές δυνάμεις που μοιράζονται τις δημοκρατικές αρχές και αξίες πρέπει να υπογράψουν μια συμφωνία να ενωθούν. Αυτό θα αποτελέσει την βάση για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού» δήλωσε ο Γιούσενκο στο εβδομαδιαίο ραδιοφωνικό του μήνυμα προς τον ουκρανικό λαό.
Η Γιούλια Τιμοσένκο, πρώην σύμμαχος του Γιουστσένκο στην «Πορτοκαλί Επανάσταση» και πρωθυπουργός, η οποία όμως καθαιρέθηκε από τον πρόεδρο τον Σεπτέμβριο, ήλθε δεύτερη, καθώς το κόμμα της κατέλαβε 22% των ψήφων.
Το κόμμα «Η Ουκρανία Μας» του Γιουστσένκο κατέλαβε την ταπεινωτική τρίτη θέση με 14% των ψήφων.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.