Ένας Κούρδος νεκρός στις συνεχιζόμενες συγκρούσεις στην Τουρκία
Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και αστυνομίας στη νοτιοανατολική Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας διαδηλωτής και να τραυματιστούν άλλοι δέκα. Συνολικά οκτώ άτομα έχουν σκοτωθεί στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες.
Νέες συγκρούσεις ξέσπασαν το Σάββατο μεταξύ Κούρδων διαδηλωτών και αστυνομίας στη νοτιοανατολική Τουρκία, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας διαδηλωτής και να τραυματιστούν άλλοι δέκα, ανακοίνωσαν οι υπηρεσίες ασφαλείας.
Οι Αρχές ανακοίνωσαν ότι το όνομα του νεκρού διαδηλωτή είναι Αχμέτ Αράτς, ωστόσο οι ακριβείς συνθήκες θανάτου και η ηλικία του δεν έχουν διευκρινισθεί. Με το θάνατό του ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους από την περασμένη Τρίτη ανέρχεται σε οκτώ.
Τα νέα επεισόδια ξέσπασαν κοντά στα συριακά σύνορα στην κωμόπολη Κιζίλτεπε, νότια του Ντιγιάρμπακιρ, που αποτέλεσε το επίκεντρο των ταραχών μετά την κηδεία 14 μελών του PKK που είχαν σκοτωθεί από τια δυνάμεις ασφαλείας.
Την Παρασκευή σκοτώθηκε ένα τρίχρονο αγόρι από πυροβολισμούς της αστυνομίας πάνω από τα κεφάλια των διαδηλωτών, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με το Reuters, ο πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι τα παιδιά χρησιμοποιούνται ως «πιόνια τρομοκρατίας» και ότι οι Αρχές δεν μπορούν να εγγυηθούν την ασφάλειά τους.
Οι Κούρδοι διαδηλωτές πυρπόλησαν υποκατάστημα μιας μεγάλης τράπεζας και ένα κτίριο που στεγάζει τα γραφεία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP).
Αστυνομικοί και διαδηλωτές συγκρούσθηκαν επίσης στην κωμόπολη Σιλόπι, κοντά στα σύνορα του Ιράκ.
Την ανησυχία της για την έξαρση βίας έχει εκφράσει η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία κάλεσε την Αγκυρανα καταπολεμήσει τη φτώχεια στη νοτιοδυτική Τουρκία και να σεβαστεί τα δικαιώματα των Κούρδων.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.