Διαψεύδει η ΕΧΑΕ πληροφορίες για επιβολή ετήσιου τέλους στους ενεργούς κωδικούς
Η ΕΧΑΕ διέψευσε τη Δευτέρα δημοσίευμα ότι σχεδιάζει την επιβολή ετήσιου τέλους για κάθε χαρτοφυλάκιο. «Καμία απόφαση για αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής δεν ελήφθη, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό του έτους 2006» αναφέρει.
28
Η ΕΧΑΕ διέψευσε τη Δευτέρα πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι σχεδιάζει την επιβολή ετήσιου τέλους για κάθε χαρτοφυλάκιο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Ημερησία, η EXAE σχεδιάζει αναδιάρθρωση του κόστους για τους ιδιώτες και στο πλαίσιο αυτό μελετάται και η εφάπαξ εισφορά κατά έτος για τα ενεργά χαρτοφυλάκια.
Βάσει των πληροφοριών αυτών, η έκτακτη εισφορά θα προσδιορίζεται από το ύψος τους χαρτοφυλακίου και θα κινείται σε ένα ποσό από 3 έως 100 ευρώ.
Στην απάντηση της ΕΧΑΕ αναφέρεται ότι «τα δημοσιεύματα αυτά, ανακαλύπτουν τώρα, μελέτη που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του 2005 και αφορούσε στην αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής των εταιρειών του Ομίλου. Η σχετική μελέτη, τμήματα από το πόρισμα της οποίας αναφέρθηκαν στα εν λόγω δημοσιεύματα, είχαν σαν κατεύθυνση τη μείωση των χρεώσεων επί των συναλλαγών με ταυτόχρονη χρέωση των υπηρεσιών που παρέχονται δωρεάν, όπως η χρήση του συστήματος αϋλων τίτλων από τους χειριστές του (ΑΧΕ, Θεματοφύλακες). Καμία απόφαση για αλλαγή της τιμολογιακής πολιτικής δεν ελήφθη, όπως άλλωστε αποτυπώνεται και στον προϋπολογισμό του έτους 2006 του Ομίλου γεγονός που δημιουργεί ερωτηματικά για την σκοπιμότητα των πρόσφατων δημοσιευμάτων.
»Πρόθεση της Διοίκησης του Ομίλου όπως έχει φανεί και εμπράκτως με τις αποφάσεις της, είναι να μειώνει το κόστος όλων των φορέων και των συναλλασσομένων με το Χρηματιστήριο και ταυτόχρονα να βελτιώνει τη ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών, χωρίς να εκμεταλλεύεται τη θετική πορεία του Χρηματιστηρίου για να επιβάλλει τέλη ή φόρους, όπως επικαλούνται τα δημοσιεύματα του Τύπου. Άλλωστε κάτι τέτοιο ούτε θέλει ούτε μπορεί, σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας και τους κανόνες της Κεφαλαιαγοράς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- «Ακαδημαϊκές Ομιλίες» – Νέο βιβλίο του Προκόπη Παυλόπουλου για Κράτος Δικαίου και λειτουργία της Δημοκρατίας
- Ευρωπαϊκή ακροδεξιά Vs Maga: Ο Τραμπ κατάφερε να εξοργίσει ακόμα και τους Ευρωπαίους θαυμαστές του
- Τα δύο αδεσποτάκια, ο Πάρης και ο Στέφος ανυπομονούν να βρουν μια ζεστή, παντοτινή αγκαλιά
- Greece Confirms No Approved Vaccine for Goat and Sheep Pox
- Κέιτ Χάντσον: Η αντίδραση της όταν μαθαίνει την υποψηφιότητα της στα Όσκαρ μαζί με τη μητέρα της Γκόλντι Χον
- NBA: Ασταμάτητοι οι Σπερς, με νίκες συνέχισαν Κλιπέρς και Μπουλς (vids)
- Σαλβαντόρ Νταλί: Το απεγνωσμένο άλμα προς το μεγαλείο
- ΗΠΑ: Ζητούν εν λευκώ άδεια για στρατιωτική παρουσία στη Γροιλανδία – Η συμφωνία του 1951 που «πατάει» ο Τραμπ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 23.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/chinh-le-duc-W5q8uoqss3Q-unsplash-315x220.jpg)





























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442