Πριν από το τέλος Μαρτίου αρχίζουν οι επαφές με την Κομισιόν για τη νέα Ολυμπιακή
Το επιχειρησιακό σχέδιο για τη νέα Ολυμπιακή είναι έτοιμο και πριν από τα τέλη Μαρτίου θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν, δήλωσε ο Π.Δούκας. Όπως παραδέχθηκε ο υφυπουργός «ο δρόμος θα είναι ανηφορικός». Ανοιχτή η μορφή του νέου επενδυτικού σχήματος.
Το επιχειρησιακό σχέδιο για τη νέα Ολυμπιακή είναι έτοιμο και πριν από τα τέλη Μαρτίου θα αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομίας Π.Δούκας. Όπως παραδέχθηκε, «ο δρόμος θα είναι ανηφορικός».
Ο υφυπουργός Οικονομίας ανέφερε: «Το business plan είναι ήδη έτοιμο, όπως και οι προτάσεις που θα παρουσιάσουμε στον αρμόδιο Επίτροπο κ. Μπαρό. Θα επιδιώξουμε να έχουμε συνάντηση μαζί του το νωρίτερο δυνατόν και πάντως πριν από το τέλος του μήνα. Οι διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες δεν πρόκειται να είναι εύκολες. Ο δρόμος θα είναι ανηφορικός».
Ο κ. Δούκας παρατήρησε, ακόμη, ότι έχουν αρχίσει και οι επίσημες πλέον επαφές με υποψήφιους επενδυτές, οι οποίες προχωρούν κανονικά και σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί.
«Όλη την προηγούμενη κρίσιμη περίοδο είχαμε βολιδοσκοπήσει αρκετούς επενδυτές για να "μετρήσουμε" το ενδιαφέρον που υπάρχει στην αγορά», σημείωσε ο υφυπουργός Οικονομίας και πρόσθεσε ότι το ενδιαφέρον για τη νέα εταιρία υπάρχει υπό όρους και προϋποθέσεις, που αφορούν κυρίως την ορθολογική και με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια λειτουργία της.
«Η οριστική μορφή, όμως, που θα λάβει το νέο επενδυτικό σχήμα και η συμμετοχή των ιδιωτών σε αυτό, εξαρτώνται όπως είναι φυσικό και από την πορεία των συνομιλιών με τις Βρυξέλες. Η στάση που θα τηρήσει η Επιτροπή θα είναι καθοριστική», κατέληξε.
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.