Το νέο της βιβλίο «Ο κυρίαρχος των οκτώ» παρουσίασε η Αννα Παναγιωταρέα
Το νέο βιβλίο της δημοσιογράφου Αννας Παναγιωταρέα «Ο κυρίαρχος των οκτώ» παρουσιάστηκε την Δευτέρα στο βιβλιοπωλείο Ιανός στην Αθήνα. Στις σελίδες του βιβλίου αποτυπώνεται με αποκαλύπτικό τρόπο ο κόσμος της τηλεόρασης.
Το νέο βιβλίο της δημοσιογράφου Αννας Παναγιωταρέα «Ο κυρίαρχος των οκτώ» παρουσιάστηκε την Δευτέρα στο βιβλιοπωλείο Ιανός στην Αθήνα.
Παρουσιάζοντας το βιβλίο, ο συγγραφέας Μένης Κουμανταρέας τόνισε ότι ανοίγει ένας καινούριος κύκλος με τους ανθρώπους της λογοτεχνίας να παρουσιάζουν βιβλία ανθρώπων των ΜΜΕ. Όσον αφορά τη γραφή του βιβλίου, είπε ότι είναι γραμμένο με τρόπο κυνικό.
Όπως είπε, στις περίπου 500 σελίδες του βιβλίου, με γλαφυρό ύφος και κινηματογραφική γραφή, η γνωστή δημοσιογράφος που έχει βιώσει εκ των έσω την τηλεόραση και τους ανθρώπους της, μας οδηγεί στα άδυτα της μικρής οθόνης και βήμα-βήμα μάς ξεναγεί στο λαμπερό κόσμο της, όνειρο και αυτοσκοπό κάθε νέου που επιλέγει να κάνει καριέρα στα ΜΜΕ, αποκαλύπτοντας τις ίντριγκες, τις δολοπλοκίες, το μακιαβελισμό, αλλά και τους «κρυμμένους σκελετούς στη ντουλάπα» των τηλεοπτικών σταρ.
Ήρωας του βιβλίου ο Τάκης Αλεξάνδρου, κεντρικός παρουσιαστής του δελτίου ειδήσεων των οκτώ. Ίνδαλμα της νέας γενιάς δημοσιογράφων και άνδρας που κάθε μητέρα θα ήθελε για γαμπρό της. Με καμβά το μυστικό ημερολόγιό του, η κ. Παναγιωταρέα ξεδιπλώνει στον αναγνώστη ένα συναρπαστικό μωσαϊκό της σκοτεινής πλευράς του κόσμου των τηλεοπτικών ειδήσεων, την οποία οι πρωταγωνιστές της φροντίζουν επιμελώς να κρύβουν πίσω από αστραφτερά χαμόγελα και φαντασμαγορικά σκηνικά.
Ο συγγραφέας Απόστολος Δοξιάδης τόνισε ότι το βιβλίο είναι μία «τυπογραφία, μια κοινωνιολογική ματιά πάνω στη φυλή των ΜΜΕ, καθώς περιγράφει ένα χώρο λειτουργιών και τύπων».
Από την πλευρά του, ο δημοσιογράφος Γιάννης Πρετεντέρης τόνισε ότι το βιβλίο αποτυπώνει τον κόσμο της τηλεόρασης αποκαλυπτικά. Επισήμανε ότι διαβάζεται ευχάριστα, καθώς με γαργαλιστικό τρόπο αποκαλύπτει το αμείλικτο σύμπαν της τηλεόρασης. Κατέληξε λέγοντας ότι «η τηλεόραση δεν τρώει τα παιδιά της, γιατί τρώγονται μόνα τους».
Η δημοσιογράφος Πόπη Διαμαντάκου τόνισε ότι το βιβλίο περιγράφει έναν κόσμο σκοτεινό, κλειστοφοβικό και ανταγωνιστικό.
Η κ. Παναγιωταρέα, με τη σειρά της τόνισε ότι πέρασε καλά, γράφοντας το βιβλίο.
Στην παρουσίαση του βιβλίου παραβρέθηκε ο υφυπουργός Παιδείας Γιώργος Καλός, η γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, οι βουλευτές της ΝΔ Σ.Βούλτεψη Αν.Νεράντζης και Ν.Γεωργιάδης, του ΠΑΣΟΚ Α.Τσοχατζόπουλος, Κ.Γείτονας και Αννα Διαμαντοπούλου, ο πρώην υπουργός Κ.Λαλιώτης, άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών και των ΜΜΕ, καθώς και πλήθος κόσμου.
Μια προπόνηση που στοχεύει στη βελτίωση της κίνησης και της ευλυγισίας ώστε να ενισχυθεί η φυσική απόδοση, όχι μόνο στο γυμναστήριο, αλλά και σε καθημερινές μας δραστηριότητες.