Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
weather-icon 21o
Αντισυνταγματικό χαρακτηρίζει το εις βάρος της ένταλμα σύλληψης η Κ.Μπουρμπούλια

Αντισυνταγματικό χαρακτηρίζει το εις βάρος της ένταλμα σύλληψης η Κ.Μπουρμπούλια

Έκπληκτη για την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος της δηλώνει η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια διά της πληρεξουσίας δικηγόρου της. Η πρώην πρωτοδίκης κάνει λόγο για οπισθοδρόμηση, αντίθετη προς το Σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις και τη δικονομία.

71

Έκπληκτη για την έκδοση εντάλματος σύλληψης εις βάρος της δήλωσε την Τετάρτη η Κωνσταντίνα Μπουρμπούλια, διά της πληρεξουσίας δικηγόρου της. Η πρώην πρωτοδίκης έκανε λόγο για οπισθοδρόμηση, αντίθετη προς το Σύνταγμα, τις διεθνείς συμβάσεις και τη δικονομία.

Στη δήλωσή της η κ. Μπουρμπούλια υπογραμμίζει ότι το ένταλμα σύλληψης εκδόθηκε χωρίς να έχει προηγηθεί απολογία της ούτε κλήτευσή της στον ανακριτή, προκειμένου να απολογηθεί, να εκθέσει τις απόψεις της και να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

«Υπενθυμίζω» τονίζει η πρώην πρωτοδίκης, «ότι, όσες φορές κλήθηκα σε εισαγγελέα, ανακριτή ή δικαστήριο προσήλθα πάντοτε και εξέθεσα με παρρησία τις απόψεις μου. Επιπλέον, εμφανίστηκα αυθορμήτως ενώπιον του εισαγγελέως ΑΠ και του αρμοδίου για τη δικαστική συνδρομή αντεισαγγελέως Εφετών Αθηνών και προσφέρθηκα να παράσχω την έγγραφη συναίνεσή μου, προκειμένου να ελεγχθεί η ύπαρξη λογαριασμών μου σε Ελλάδα και εξωτερικό».

«Η πρότασή μου δεν έγινε δεκτή, με τη δήλωση ότι θα ακολουθηθεί η νόμιμη διαδικασία. Η υπόθεσή μου, λοιπόν, δεν πρέπει να παραλληλίζεται με οποιαδήποτε άλλη» συμπληρώνει.

«Δεν αντιλαμβάνομαι, ειλικρινά» τονίζει η κ. Μπουρμπούλια, «σε τι θα έβλαπτε τη Δικαιοσύνη να μου δοθεί η ευκαιρία, μετά από νόμιμη κλήτευσή μου, να εμφανιστώ στον εφέτη ανακριτή και να απολογηθώ! Μετά δε την απολογία μου, εάν κρινόταν σκόπιμο, υπήρχε η δυνατότητα επιβολής περιοριστικών όρων, τους οποίους ήταν και είναι δεδομένο ότι θα τηρήσω και θα σεβαστώ, γεγονός που είναι αυταπόδεικτο από τη μέχρι τώρα συμπεριφορά μου απέναντι στην ελληνική Δικαιοσύνη».

«Έχω ήδη αποδείξει» προσθέτει, «ότι έχω το σθένος να αντικρούσω οποιαδήποτε κατηγορία στρέφεται εναντίον μου, αρκεί να μου δοθεί αυτή η ευκαιρία, με νόμιμες διαδικασίες. Δεν έχω τη δύναμη να αντιμετωπίσω ειλημμένες αποφάσεις σκοπιμότητας».

«Φρονώ ότι και στη δική μου περίπτωση, όπως άλλωστε συμβαίνει με κάθε πολίτη που φέρεται ως κατηγορούμενος ενώπιον της ελληνικής Δικαιοσύνης, πρέπει να εφαρμοστεί ο καθιερούμενος από τα άρθρα 270 ΚποινΔ και 6 της ΕΣΔΑ κανόνας, που απαιτεί την κλήτευση του κατηγορουμένου και για το λόγο αυτό θα προβώ σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες» καταλήγει η κ. Μπουρμπούλια.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 04 Φεβρουαρίου 2026
Απόρρητο