Ξεκίνησαν οι έρευνες για την πτώση του αεροπλάνου της Εθνικής Φρουράς στη Λεμεσό
Αρχισε την Κυριακή επιτόπια έρευνα στο χώρο της συντριβής του αεροπλάνου της Εθνικής Φρουράς στο Κολόσσι Λεμεσού, κατά την οποία σκοτώθηκαν οι δύο χειριστές του, ο σμηναγός Φεραίος Κούλουμος, 33 ετών και ο υποσμηναγός Φώτης Κωνσταντίνου, 29 ετών.
Αρχισε την Κυριακή επιτόπια έρευνα στο χώρο της συντριβής του αεροπλάνου της Εθνικής Φρουράς στο Κολόσσι Λεμεσού, κατά την οποία σκοτώθηκαν οι δύο χειριστές του, ο σμηναγός Φεραίος Κούλουμος, 33 ετών και ο υποσμηναγός Φώτης Κωνσταντίνου, 29 ετών.
Στο χώρο μετέβησαν τα μέλη της ειδικής ερευνητικής επιτροπής της Εθνικής Φρουράς, καθώς και οι δύο εμπειρογνώμονες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας της Ελλάδας, ο σμήναρχος Κωνσταντίνος Δημόπουλος και ο σμηναγός Ευτύχιος Κλινάκης.
Τα μέλη της ερευνητικής επιτροπής επιθεώρησαν το χώρο της συντριβής και τα συντρίμμια του αεροπλάνου, τα οποία έχουν περισυλλεγεί από τους δρόμους και τις αυλές υποστατικών στο Κολόσσι. Το έργο της διερεύνησης θα συνδράμει και η Επιτροπή Διερεύνησης Αεροπορικών Δυστυχημάτων.
Ενώπιον των ερευνητών υπάρχουν ήδη ορισμένα δεδομένα, δηλαδή ότι οι χειριστές δεν επικοινώνησαν με κανένα Πύργο Ελέγχου, το αεροπλάνο πετούσε εκτός της προδιαγεγραμμένης πορείας και σε χαμηλότερο ύψος από το προκαθορισμένο και ότι έκανε περίεργους ελιγμούς.
Επίσης αξιολογούνται κάποια άλλα στοιχεία, όπως τηλεφωνικό μήνυμα του υποσμηναγού Φώτη Κωνσταντίνου προς τη μνηστή του ότι θα περνούσε πάνω από το σπίτι της στο Κολόσσι και κατάθεση της ίδιας ότι της είχε τηλεφωνήσει πριν από την πτήση, καθώς και οι μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.
Ο υποσμηναγός Κωνσταντίνου θα τελούσε τους αρραβώνες του το βράδυ της Κυριακής. Οι πληροφορίες ωστόσο ότι ο άτυχος υποσμηναγός έστειλε μήνυμα με το κινητό του στη μέλλουσα μνηστή του πως θα περνούσε πάνω από το χωριό για να τη δει διαψεύδονται από την ίδια τη νεαρή κοπέλα, η οποία τις χαρακτήρισε «ψευδείς» και ζήτησε να μη σπιλώνεται το όνομα του υποσμηναγού, τον οποίο χαρακτήρισε «πολύ σοβαρό» και «έμπειρο» για να κάνει αυτό που του αποδίδεται.
Εν τω μεταξύ, ο Κύπριος υπουργός Αμυνας, Κούλης Μαυρονικόλας, ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει «μαύρο κουτί», ενώ για το πόρισμα των ερευνών ανέφερε ότι θα διαβιβαστεί στον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τη Βουλή.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.