Έτοιμος να παραιτηθεί δηλώνει τώρα ο Ασκάρ Ακάγεφ
Έτοιμος να παραιτηθεί, εάν του δοθούν οι απαραίτητες «νομικές εγγυήσεις» δηλώνει τώρα ο εκδιωχθείς πρόεδρος του Κιργιστάν Ασκάρ Ακάγεφ, υπαναχωρώντας μερικώς από την αρχική του στάση. Ο Ακάγεφ βρίσκεται πλέον στη ρωσική πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες.
31
Έτοιμος να παραιτηθεί, εάν του δοθούν οι απαραίτητες «νομικές εγγυήσεις» δηλώνει τώρα ο εκδιωχθείς πρόεδρος του Κιργιστάν Ασκάρ Ακάγεφ, υπαναχωρώντας μερικώς από την αρχική του στάση. Ο Ακάγεφ βρίσκεται πλέον στη ρωσική πρωτεύουσα τις τελευταίες ημέρες.
Σε συνέντευξή του στο ρωσικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Channel One, ο Ακάγεφ ερωτήθηκε από δημοσιογράφο εάν προτίθεται να παραιτηθεί από την προεδρία για να δηλώσει: «Ασφαλώς, ασφαλώς, εάν μου δοθούν οι σχετικές εγγυήσεις και εάν κάτι τέτοιο συνάδει με την τρέχουσα νομοθεσία στο Κιργιστάν».
Ντυμένος με κοστούμι και γραβάτα και δείχνοντας αρκετά ήρεμος, ο Ακάγεφ δεν εξήγησε σε ποιον ακριβώς νόμο αναφέρεται, αν και φαίνεται ότι έκανε λόγο για το νόμο περί προεδρικής ασυλίας, για τον οποίο ο προσωρινός πρόεδρος Κουρμανμπέκ Μπακίγεφ δήλωσε ότι παραμένει ακόμη σε ισχύ.
Νωρίτερα, ωστόσο, σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Ekho Moskvy, ο Ακάγεφ δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να παραιτηθεί, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο, προκειμένου να «νομιμοποιηθεί» ο νέος ηγέτης του Κιργιστάν.
Επιβεβαίωσε επίσης στη συνέντευξη αυτή ότι βρίσκεται στη Ρωσία, λίγο έξω από τη Μόσχα.
Στο Κιργιστάν θα διεξαχθούν τώρα προεδρικές εκλογές στις 26 Ιουνίου. Τα σχόλια Ακάγεφ υποδηλώνουν ότι ο τέως πρόεδρος επιχειρεί να διατηρήσει την επιρροή του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας εν όψει της νέας προεδρικής εκλογής.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Κρήτη: Χωρίς τέλος η αγωνία για την εξαφάνιση της 43χρονης – Τι λένε ο αδελφός και η μητέρα της
- Ένας «μαέστρος» για τον Ολυμπιακό – Ποιος είναι ο Μικέλε Μπαράνοβιτς (vids)
- Νατάσα Θεοδωρίδου: Τι απαντά για τον γάμο της στη Δράμα
- Ηγουμενίτσα: Ένας νεκρός και δύο τραυματίες από σύγκρουση οχημάτων στην εθνική οδό
- Super League: Συνέχεια στη μάχη της παραμονής με την 3η αγωνιστική των play out
- Μητσοτάκης: Αντιμέτωπος με σκάνδαλα και δημοσκοπική κατρακύλα ανακοινώνει μέτρα οικονομικής στήριξης
- Γιατί τα ομαδικά μαθήματα είναι σημαντικά για τον σκύλο
- Αντιπολιτευτικά πυρά για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – «Τίποτα δεν θα είχαμε μάθει αν δεν υπήρχε η ευρωπαία εισαγγελέας»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)






































![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-315x220.jpg)

















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442