Κατώτερη των προσδοκιών η συμμετοχή των πολιτών στις αγρυπνίες
Η μικρή συμμετοχή των πιστών και η απουσία πολλών μητροπολιτών, χαρακτήρισαν τις αγρυπνίες προσευχής που οργάνωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος την Τρίτη, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση που μαστίζει την Εκκλησία.
Η μικρή συμμετοχή των πιστών και η απουσία πολλών μητροπολιτών, χαρακτήρισαν τις αγρυπνίες προσευχής που οργάνωσε ο αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος την Τρίτη, προκειμένου να ξεπεραστεί η κρίση που μαστίζει την Εκκλησία.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου, από τους 81 μητροπολιτικούς ναούς, όπου οργανώθηκαν οι αγρυπνίες, απουσίασαν μεταξύ άλλων οι μητροπολίτες Πειραιώς κ. Καλλίνικος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος, Σύρου κ. Δωρόθεος, Κοζάνης κ. Παύλος, Αρτης κ. Ιγνάτιος, Κορίνθου κ. Παντελεήμων, Γουμενίσσης κ. Δημήτριος, Φιλίππων κ. Προκόπιος, Ιωαννίνων κ. Θεόκλητος και Περιστερίου κ. Χρυσόστομος
Παράλληλα, πολύ μικρή ήταν η προσέλευση των πιστών και μόνο ο ναός της Μητρόπολης Αθηνών γέμισε. Η αγρύπνια άρχισε στις 9 το βράδυ, παρουσία του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση ούτε να λάβει το λόγο από άμβωνος.
Στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου Καισαριανής βρέθηκαν μόλις 70 πιστοί, πολλοί από τους οποίους όμως δήλωναν: «Λέμε ναι στην προσευχή, αλλά ναι και στην κάθαρση».
Κατώτερη, δε, των προσδοκιών ήταν η συμμετοχή των πιστών στις αγρυπνίες που οργανώθηκαν στην περιφέρεια.
Στον Βόλο και τα Γιάννενα οι πιστοί που προσήλθαν στους ναούς ανήλθαν σε μερικές δεκάδες, ενώ δεν ξεπέρασαν τους εκατό οι πιστοί στον μητροπολιτικό ναό του Αιγίου, όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος. Λιγότεροι ήταν εκείνοι που αγρύπνησαν στον Αγιο Ανδρέα της Πάτρας.
Στη Θεσσαλονίκη δεν πραγματοποιήθηκε αγρυπνία, αφού είχε γίνει την περασμένη εβδομάδα με πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Άνθιμου.
Πρέπει, τέλος, να σημειωθεί ότι οι νεωκόροι και οι κληρικοί είχαν αυστηρές εντολές να μην επιτρέψουν τη φωτογράφηση των πιστών.
Η υπερβολική χρήση των smartphones συνδέεται με σημαντικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στη διαχείριση των συναισθημάτων
Ο «Αυτόχειρας» του Νικολάι Έρντμαν σε σκηνοθεσία του Θανάση Θεολόγη κάνει πρεμιέρα στις 17 Απριλίου. Παραστάσεις κάθε Σάββατο και Κυριακή στο θέατρο Αλκμήνη.