Την παραίτησή του προανήγγειλε ο πρόεδρος της Βολιβίας Κάρλος Μέσα
Ο πρόεδρος της Βολιβίας Κάρλος Μέσα ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τη Δευτέρα θα υποβάλλει την παραίτησή του στο Κογκρέσο. Η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες διαδηλώσεις για σειρά θεμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.
53
Ο πρόεδρος της Βολιβίας Κάρλος Μέσα ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τη Δευτέρα θα υποβάλλει την παραίτησή του στο Κογκρέσο. Η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες διαδηλώσεις για σειρά θεμάτων σε ολόκληρη τη χώρα.
«Αύριο, θα υποβάλλω την παραίτησή μου στον πρόεδρο του Κογκρέσου, ούτως ώστε το Κογκρέσο να λάβει την απόφαση» δήλωσε ο Μέσα σε διάγγελμα προς το λαό, από τηλεοράσεως και ραδιοφώνου.
Ο πρόεδρος της Βολιβίας τόνισε ότι διάφορες πολιτικές και κοινωνικές οργανώσεις «μπλοκάρουν τη χώρα».
Ο Κάρλος Μέσα ανέλαβε την προεδρία της χώρας τον Οκτώβριο του 2003, διαδεχόμενος τον Γκονζάλο Σάντσες ντε Λοσάδα, ο οποίος υποχρεώθηκε να παραιτηθεί μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις.
Ολόκληρη η χώρα έχει παραλύσει τις τελευταίες ημέρες, καθώς πραγματοποιούνται διαδηλώσεις για διάφορα θέματα.
Στην πόλη Ελ Αλτο, το επίκεντρο των επεισοδίων και το 2003, βρίσκεται σε εξέλιξη απεργία που διοργανώθηκε από κοινωνικές οργανώσεις, οι οποίες ζητούν την αποχώρηση γαλλικής εταιρίας ύδρευσης. Οι οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η εταιρία δεν παρέχει νερό στις φτωχότερες γειτονιές της πόλης.
Παράλληλα, κινητοποιήσεις πραγματοποιούν άλλες οργανώσεις, με τη συμμετοχή σπουδαστών, διεκδικώντας την ίδρυση σχολείου σε αγροτική περιοχή της χώρας. Για το σκοπό αυτό έχουν στηθεί οδοφράγματα στον αυτοκινητόδρομο που συνδέει τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, όπως η Λα Παζ, η Ορούρο και η Σάντα Κρούζ.
Την ίδια ώρα, αγρότες έχουν αποκλείσει την πρόσβαση σε πόλεις του νότου, ζητώντας αλλαγές στο σύνταγμα της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Μουσείο Μπενάκη: Η ελληνικότητα, η ιδέα, ο άνθρωπος
- «Η γη της ελιάς»: Ανατροπές στο αποψινό επεισόδιο στο MEGA
- Ο ΟΤ στο Delphi Economic Forum XI
- Κουτσούμπας για τις άρσεις ασυλίας: Από τη μία το φαγοπότι του ΟΠΕΚΕΠΕ και από την άλλη ο λαός χωρίς εισόδημα
- Μέριλιν Μονρόε – 24 ώρες πριν τον θάνατό της είχε υπογράψει για την παραλαβή επίπλων
- Σεισμός στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Ομαδική αγωγή παικτών κατά της FIFA για δισεκατομμύρια ευρώ
- «Νταντάδες της γειτονιάς»: Τη Δευτέρα ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν
- Μενίδι: Συνεχίζεται η δίκη για τον Μάριο που σκοτώθηκε από αδέσποτη σφαίρα – «Εμείς δεν ρίχναμε πιστολιές»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


![Πέφτει η ζήτηση, ανεβαίνουν οι τιμές για τα Airbnb [γραφήματα]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/taylor-heery-8DlbPCxfGHA-unsplash-113x85.jpg)



![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 22.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/bryan-goff-MCoMZazPC9E-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442