Βρετανός δήλωσε ένοχος για συνωμοσία με τον διαβόητο «βομβιστή με το παπούτσι»
Ο Βρετανός συλληφθείς Σατζίντ Μπαντάτ ομολόγησε τελικώς τη Δευτέρα την ενοχή του στην κατηγορία της συνωμοσίας με τον Ρίτσαρντ Ρέιντ -γνωστού και ως «βομβιστή με το παπούτσι»- για την ανατίναξη αεροσκάφους που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Μαϊάμι το 2001.
Ο Βρετανός συλληφθείς Σατζίντ Μπαντάτ ομολόγησε τελικώς τη Δευτέρα την ενοχή του στην κατηγορία της συνωμοσίας με τον Ρίτσαρντ Ρέιντ -γνωστού και ως «βομβιστή με το παπούτσι»- για την ανατίναξη αεροσκάφους της American Airlines που εκτελούσε την πτήση Παρίσι-Μαϊάμι στις 22 Δεκεμβρίου του 2001.
Ο 25χρονος Σατζίντ Μπαντάντ συνελήφθη το Δεκέμβριο του 2003 στη Βρετανία και κατηγορήθηκε ότι προμήθευσε -μαζί με άλλο ένα άτομο βελγικής καταγωγής- τον Ρίτσαρντ Ρέιντ με τις εκρηκτικές ύλες που είχε κρύψει στο παπούτσι του με στόχο να ανατινάξει το αεροσκάφος.
Στις αρχές του ίδιου έτους ο Ρίτσαρντ Ρέιντ είχε κριθεί ένοχος από αμερικανικό δικαστήριο για την απόπειρα κατάρριψης του αεροπλάνου της American Airlines και καταδικάστηκε σε ισόβια καθειρξη. Ο «βομβιστής με το παπούτσι» είχε παραδεχθεί ενώπιον των δικαστών την ενοχή του.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.