«Εξορμά» το ΣΔΟΕ για ελέγχους στα βιβλία αποθήκης των επιχειρήσεων
Εξονυχιστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 300.000 ευρώ και βιβλία Γ΄κατηγορίας θα διενεργεί το ΣΔΟΕ, ώστε να διαπιστώσει αν καταχωρούνται στο βιβλίο απογραφών τα αποθέματά τους για το χρονικό διάστημα από 28.2.2005 ως 4.3.2005.
Εξονυχιστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις με τζίρο άνω των 300.000 ευρώ και βιβλία Γ΄κατηγορίας θα διενεργεί το ΣΔΟΕ, ώστε να διαπιστώσει αν καταχωρούνται στο βιβλίο απογραφών τα αποθέματά τους για το χρονικό διάστημα από 28.2.2005 ως 4.3.2005.
Ειδικότερα σύμφωνα με «Το Βήμα», εφόσον δεν τηρείται βιβλίο αποθήκης θα γίνει ποσοτική επαλήθευση των αποθεμάτων, το πολύ σε δύο είδη, διακινούμενα χονδρικώς και με σημαντική αξία, με τη μέθοδο της κλειστής αποθήκης (σύνταξη πρωτοκόλλου κτλ.), ενώ όταν η επιχείρηση τηρεί βιβλίο αποθήκης θα γίνει έλεγχος της κίνησης δύο ειδών σημαντικής αξίας στις αντίστοιχες καρτέλες του βιβλίου αποθήκης.
Σε περίπτωση πραγματοποίησης ελέγχου σε επιχειρήσεις με βιβλία Β΄ κατηγορίας, αν ο συνολικός τζίρος της προηγούμενης χρήσης υπερβαίνει τις 300.000 ευρώ θα γίνει ποσοτική επαλήθευση μόνο ενός είδους με τη μέθοδο της κλειστής αποθήκης, ενώ όταν ο τζίρος είναι μικρότερος του ανωτέρω ποσού ο έλεγχος θα περιορίζεται μόνο στις διαπιστώσεις σύνταξης απογραφής, χωρίς περαιτέρω ελεγκτικές επαληθεύσεις.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η ποσοτική καταχώριση των αποθεμάτων στο βιβλίο απογραφών ή σε καταστάσεις γίνεται ως την εικοστή ημέρα του μεθεπόμενου από τη λήξη της διαχειριστικής περιόδου μήνα, διακεκριμένα για κάθε αποθηκευτικό χώρο, με εξαίρεση τα αποθέματα των αποθηκευτικών χώρων.
Σε παγκόσμια πρώτη από τον καλλιτεχνικό οργανισμό Altera Pars το «Lost & Found» της Nalini Vidoolah Mootoosamy, σε μετάφραση και σκηνοθεσία Πέτρου Νάκου, συνεχίζει την πορεία του και μετά το Πάσχα.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας