Ταινία η ζωή του Μαραντόνα από τον Εμίρ Κουστουρίτσα
Nτοκιμαντέρ για τη ζωή του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ετοιμάζει ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα. Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις 18 Μαρτίου και θα περιλαμβάνουν σκηνές από Μπουένος Αϊρες, Νάπολη, Βαρκελώνη και Αβάνα.
Nτοκιμαντέρ για τη ζωή του κορυφαίου ποδοσφαιριστή όλων των εποχών, του Αργεντινού Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ετοιμάζει ο Σέρβος σκηνοθέτης Εμίρ Κουστουρίτσα, αναφέρει την Τρίτη η εφημερίδα Βετσέρνιε Νοβόστι.
Τα γυρίσματα θα ξεκινήσουν στις 18 Μαρτίου στο Μπουένος Αϊρες, στο πάρτι των γενεθλίων της κόρης του Μαραντόνα. Η κινηματογραφική ομάδα θα ταξιδέψει επίσης στη Νάπολη, στην Βαρκελώνη και στην Κούβα, όπου ο Ντιεγκίτο πέρασε «κρίσιμες στιγμές».
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο βραβευμένος στα φεστιβάλ του Βερολίνου, της Βενετίας και των Καννών (δύο φορές έχει κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα) σκηνοθέτης αποτελεί επιλογή του ίδιου του Μαραντόνα.
«Πρόθεσή μου είναι να ανακαλύψω και να παρουσιάσω μέσα στους πέντε προσεχείς μήνες την πραγματική προσωπικότητα του Μαραντόνα. Θα είναι μια ταινία πολύπλοκης σύλληψης. Η ιδέα είναι να δοθεί φως στην ανικανοποίητη επιθυμία του Μαραντόνα να ζει αρμονικά με την οικογένειά του» δήλωσε ο διάσημος σκηνοθέτης.
Ο 44χρονος πρώην αρχηγός της εθνικής ποδοσφαίρου της Αργεντινής αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα υγείας και κυρίως προβλήματα από την εξάρτησή του από τα ναρκωτικά. Ο Ντιεγκίτο ή «πίμπε ντε όρο» (το χρυσό παιδί), όπως τον αποκαλούσαν οι συμπατριώτες του, παραλίγο να πεθάνει τον περασμένο Απρίλιο στην Αργεντινή από οξύ καρδιακό επεισόδιο ύστερα από υπερβολική δόση κοκαΐνης.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Μετά από τις σερί ήττες από Μπόρνμουθ και Σίτι, η Άρσεναλ, επέστρεψε στις νίκες και επικρατώντας με 1-0 της Νιούκαστλ, έμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή της Premier League, αλλά με ματς περισσότερο.
Βήμα παραμονής έκανε η Βαλένθια που νίκησε 2-1 την Χιρόνα με γκολ σε 10’. Οι φιλοξενούμενοι φαίνεται ότι έμπλεξαν, μετά τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους
Ο Μιχαηλίδης με κεφαλιά έκανε το 1-0 στο 15' για τον ΠΑΟΚ, ενώ στο 28' ισοφάρισε ο Φούντας σε 1-1 για τον ΟΦΗ στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας Betsson.