Συστατικά της μη αλκοολούχας μπίρας προστατεύουν από τον καρκίνο
Λονδίνο: Μυστηριώδη συστατικά της μη αλκοολούχας μπίρας ίσως προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο, όπως τουλάχιστον διαπιστώθηκε σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια.
Λονδίνο: Μυστηριώδη συστατικά της μη αλκοολούχας μπίρας ίσως προστατεύουν τον οργανισμό από τον καρκίνο, όπως τουλάχιστον διαπιστώθηκε σε πειράματα που έγιναν σε ποντίκια.
Σύμφωνα με ιαπωνική μελέτη του Πανεπιστημίου Οκαγιάμα που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο New Scientist, ο Δρ Sakae Arimoto-Kobayashi και οι συνεργάτες του χορήγησαν σε ποντίκια ετεροκυκλικές αμίνες, χημικές ουσίες επιβλαβείς για το DNA που εντοπίζονται στο μαγειρεμένο κρέας και ψάρι, και διαπίστωσαν ότι τα πειραματόζωα υπέστησαν 85% λιγότερες γονιδιακές βλάβες στο ήπαρ, τους πνεύμονες και του νεφρούς όταν έπιναν αντί νερού μπίρα χωρίς αλκοόλ, συγκριτικά με ποντίκια που έπιναν μόνο νερό.
Αν και η αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ ενδεχομένως να αυξάνει τον κίνδυνο εκδήλωσης ορισμένων μορφών καρκίνου, ο Δρ Kobayashi πιστεύει ότι τα άγνωστα μέχρι στιγμής συστατικά της μη αλκοολούχας μπίρας εμποδίζουν τα τοξικά συστατικά να καταστρέψουν το DNA.
«Αν μπορέσουμε να αναγνωρίσουμε τα μυστηριώδη αυτά συστατικά, θα μπορέσουμε να παράγουμε μπίρες πλούσιες σε αυτά ή θα μπορούσαμε να τα προσθέσουμε στις τροφές θωρακίζοντας τον οργανισμό», επισημαίνει ο Ιάπωνας επιστήμονας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι επειδή τα πειραματόζωα ήπιαν μόνο μη αλκοολούχα μπίρα δεν είναι δυνατόν να ξέρουμε αν η μετριοπαθής κατανάλωση αλκοολούχας μπίρας έχει κάποιο όφελος για τον οργανισμό.
Ο Γιώργος Αγγελίδης, μετά την επιτυχία της παράστασης «Αυτόματη Εστίαση», επιστρέφει με το «Toxic» - ένα ψυχολογικό θρίλερ που επιδιώκει να υπενθυμίσει πόσο αδιόρατα μπορεί να μεταμορφωθεί το οικείο σε απειλή.
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας