Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
weather-icon 16o
Εκδήλωση στο Γοργοπόταμο για τα 62 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας

Εκδήλωση στο Γοργοπόταμο για τα 62 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας

Η μορφή του Βαγγέλη Γιαννόπουλου κυριαρχούσε για δεύτερη χρονιά στις σκέψεις όλων όσοι βρέθηκαν στο Γοργοπόταμο την Κυριακή, στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού για τα 62 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας, αλλά και της γιορτής της Εθνικής Αντίστασης.

31

Η μορφή του Βαγγέλη Γιαννόπουλου κυριαρχούσε για δεύτερη χρονιά στις σκέψεις όλων όσοι βρέθηκαν στο Γοργοπόταμο την Κυριακή, στο πλαίσιο του επίσημου εορτασμού για τα 62 χρόνια από την ανατίναξη της γέφυρας, αλλά και της γιορτής της Εθνικής Αντίστασης.

Το σύνολο των ομιλητών, μεταξύ των οποίων και ο γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Ευ. Μεϊμαράκης αλλά και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρ. Παπουτσής, αισθάνθηκαν την ανάγκη να κάνουν ειδική αναφορά στον εκλιπόντα, αφού τον χαρακτήρισαν στυλοβάτη της προσπάθειας του επίσημου εορτασμού του Γοργοπόταμου και της αναγνώρισης της Εθνικής Αντίστασης.

Ιδιαίτερα ο κ. Μεϊμαράκης κατέθεσε και την προσωπική του ευγνωμοσύνη στον αείμνηστο Βαγγέλη Γιαννόπουλο και καταχειροκροτήθηκε από τους συγκεντρωμένους, ενώ έκανε αναφορά στην ανάγκη υπέρβασης των σημείων που διχάζουν, τονίζοντας ότι σε πολλές περιπτώσεις έγιναν λάθη από όλες τις πλευρές. Προέβαλε δε την ανάγκη ενότητας από όλες τις πολιτικές δυνάμεις.

«Η ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου απετέλεσε μια από τις σημαντικότερες στιγμές και ένα από τα ισχυρότερα σαμποτάζ που υπονόμευσαν τη γερμανική προέλαση και την εξέλιξή της» τόνισε η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στον εορτασμό στη Γέφυρα του Γοργοπόταμου.

Ερμηνεύοντας δε τη σημασία της, επισήμανε πως «η αλήθεια είναι ότι η έμφαση που δίνουμε στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου έχει σχέση με το γεγονός ότι πολλές φορές ο ελληνικός λαός διχάστηκε. Και πριν και μετά. Το γεγονός ότι τη συγκεκριμένη στιγμή, ο ΕΔΕΣ και ο ΕΛΑΣ, μαζί με τους συμμάχους, συντονισμένα, επιτέλεσαν συγκεκριμένο έργο και έδειξαν τη δύναμη και την αξία τους, που είχε ήδη αναγνωριστεί από τον ελληνικό λαό προηγουμένως, θα πρέπει να αποτελεί μήνυμα για το σήμερα, για μια πιο ενωτική πορεία στο μέλλον».

«Σήμερα, τιμούμε το μεγαλείο της ελληνικής φυλής που μπορεί, όταν εκδηλώνεται ανόθευτη από πάθη, να μεγαλουργεί και να παραδειγματίζει» τόνισε στην ομιλία του ο Γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης και συμπλήρωσε:

«Σήμερα τιμούμε το αδούλωτο ελληνικό πνεύμα που στις κρίσιμες για το έθνος ώρες υπερβαίνει τους ιδεολογικούς φραγμούς και τις διαχωριστικές γραμμές. Σήμερα, τιμούμε το ελληνικό ήθος, που έχει τη δύναμη να αντιστέκεται απέναντι και στον πιο ισχυρό κατακτητή, υπερασπιζόμενο τη γνησιότητα και την ακεραιότητα του έθνους».

«Ο Γοργοπόταμος σηματοδότησε την κοινή θέληση των Ελλήνων για ελευθερία και δημοκρατία, ανέδειξε την αξία της εθνικής συνεννόησης, της ενότητας του λαού όταν αυτή απαιτείται» ανέφερε στο χαιρετισμό του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε στον Ανδρέα Παπανδρέου, επισημαίνοντας ότι «χρειάστηκε να περάσουν πολλά χρόνια, μέχρι να έρθει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρέας Παπανδρέου, για να αναγνωριστεί η Εθνική Αντίσταση, για την οποία σήμερα είμαστε όλοι περήφανοι».

Ερμηνεύοντας τα μηνύματα του Γοργοπόταμου στις μέρες που διανύουμε, υπογράμμισε ότι «κρατάμε το συμβολισμό που μας καλεί σε διαρκή ετοιμότητα και αγώνα, για την πατρίδα, την ελευθερία, τη δημοκρατία, για μια δίκαιη και ανθρώπινη κοινωνία».

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Απριλίου 2026
Cookies