Εκτός κινδύνου ο Φίλιππος Συρίγος, σύμφωνα με τους θεράποντες ιατρούς
Δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία η κατάσταση της υγείας του δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε τη Δευτέρα. Υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών η έρευνα του τμήματος ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.
53
Δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία η κατάσταση της υγείας του δημοσιογράφου Φίλιππου Συρίγου, μετά τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκε τη Δευτέρα, όπως δήλωσαν την Τρίτη οι θεράποντες ιατροί του. Υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών η έρευνα για τη δολοφονική επίθεση.
Στο ιατρικό δελτίο που εξέδωσε η επιστημονική επιτροπή της Κεντρικής Κλινικής Αθηνών, αναφέρεται ότι η πορεία υγείας του ασθενούς παραμένει σταθερή και δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία.
Από τον εργαστηριακό και απεικονιστικό έλεγχο που έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν έχουν τρώση ζωτικά όργανα.
Το δελτίο που υπογράφεται από τον επικεφαλής της επιστημονικής επιτροπής της κλινικής κ. Θεόδωρο Πανταζόπουλο αφήνει να εννοηθεί ότι ο δημοσιογράφος μπορεί και να βγει από τη μονάδα εντατικής θεραπείας, καθώς η κατάστασή του συνεχώς βελτιώνεται.
«Απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως»
Εκτεταμένη έρευνα προς διάφορες κατευθύνσεις διεξάγει το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής για τη δολοφονική επίθεση.
Η έρευνα διενεργείται υπό την εποπτεία του εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, καθώς ο προϊστάμενος του αθλητικού ρεπορτάζ της εφημερίδας Ελευθεροτυπία είναι βασικός μάρτυρας σε σοβαρές δικαστικές υποθέσεις.
Οι γιατροί φαίρεται να είπαν στον κ. Παπαγγελόπουλο, ο οποίος επισκέφθηκε τον κ. Συρίγο στο νοσοκομείο, ότι οι άγνωστοι δράστες «είχαν πρόθεση να τον σκοτώσουν».
Την άποψη ότι η επίθεση στο δημοσιογράφο είχε στόχο να αφαιρεθεί η ζωή του δικαιολογούν και ανεπίσημες πληροφορίες από την κλινική οι οποίες αναφέρουν ότι το τραύμα στο αριστερό νεφρό είναι σοβαρό αλλά όχι τόσο βαθύ όσο να αποβεί μοιραίο.
Έως αργά το βράδυ της Δευτέρας, για την υπόθεση είχαν καταθέσει δύο αυτόπτες μάρτυρες, ενώ αναζητούνται και άλλοι.
Το μεσημέρι κλιμάκιο αξιωματικών του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων Κατά της Ζωής πήρε κατάθεση από το δημοσιογράφο ο οποίος συνήλθε από την καταστολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Συρίγος ο οποίος έχει διαφύγει τον κίνδυνο δεν αναγνωρίζει κάποιον από τους δράστες και όπως είπε δεν θυμάται να έχει δεχθεί απειλές.
Καταδίκη της επίθεσης
To μεσημέρι τον κ. Συρίγο επισκέφθηκε στην κλινική ο υπουργός Επικρατείας Θοδωρής Ρουσόπουλος. «Ήρθαμε να μεταφέρουμε τις ευχές του πρωθυπουργού στον Φίλιππο Συρίγο, να του ευχηθούμε ταχεία ανάρρωση. Τον είδαμε. Είναι πολύ καλύτερα σήμερα» είπε ο κ. Ρουσόπουλος. Παράλληλα ανέφερε ότι «είναι μια υπόθεση η οποία γεννά πολλά ερωτήματα» ενώ διαβεβαίωσε πως «η πολιτεία έχει αναλάβει το ρόλο να εξιχνιάσει αυτή την υπόθεση και γίνεται κάθε τι δυνατό σε αυτή την κατεύθυνση».
Τον κ. Συρίγο επισκέφθηκε καιο υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης.
«Η κυβέρνηση καταδικάζει οποιαδήποτε επίθεση, οποιαδήποτε μορφή βίας κατά των λειτουργών του Τύπου απ όπου και αν προέρχεται» δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος αναφορικά με τη δολοφονική επίθεση. Ερωτηθείς για τα αίτια της επίθεσης ο κ. Αντώναρος αρνήθηκε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο, επισημαίνοντας πως οι διωκτικές αρχές βρίσκονται ήδη στο στάδιο της έρευνας για τον εντοπισμό των ενόχων.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε: «Θα ήθελα να εκφράσω και προσωπικά, και εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, τη συμπαράστασή μας στον άνθρωπο Φίλιππο Συρίγο, τη συμπαράστασή μας στο λειτούργημα της δημοσιογραφίας, τη συμπαράστασή μας, την υποστήριξή μας στο δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης, που αποτελεί θεμέλιο για τη δημοκρατία».
Τη συσσωρευμένη οργή του δημοσιογραφικού κόσμου εκφράζει, με αφορμή τη δολοφονική επίθεση κατά του Φίλιππου Συρίγου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ). «Όλες αυτές οι αντιδημοκρατικές και βάναυσες ενέργειες δεν απειλούν μόνο τη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την ελεύθερη και απρόσκοπτη εργασία των δημοσιογράφων, αλλά βάλλουν ευθέως κατά της
δημοκρατίας και του Συντάγματος της χώρας», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.
Την επίθεση κατά του Φίλιππου Συρίγου καταδικάζει και η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ). «Σε μια χώρα, που η ελεύθερη έκφραση αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο της δημοκρατίας της, οφείλουμε όλοι παρόμοιες ενέργειες να τις αντιμετωπίζουμε ως απόπειρες υποταγής της ελευθερίας στη βία και να επιζητούμε με κάθε μέσο την γενική αποστροφή και τον αποτροπιασμό», σημειώνει.
«Η δολοφονική επίθεση των κουκουλοφόρων εναντίον του δημοσιογράφου επαναφέρει στη μνήμη μας τις πιο άθλιες και πιο μαύρες μέρες που εμείς ζήσαμε πριν από πολλά χρόνια», αναφέρει ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Δημοσιογράφων Αγωνιστών Εθνικής
Αντίστασης 1941-44.
Την αγανάκτηση του για το περιστατικό εκφράζει και ο Σύλλογος Εκδοτών Βιβλιοπωλών Αθηνών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- ΦΡΟΥΤΟΛΟΓΙΟ 2026 – Το Ημερολόγιο της Φρουτοπίας αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Πετρούπολη: Θύμα ληστείας και απόπειρας βιασμού έπεσε 13χρονη σε στάση λεωφορείου – Συνελήφθη 31χρονος
- Κατήφορος χωρίς τέλος: Πως ο Λανουά «έδειξε» ασυλία στους ορισμούς Κυπέλλου
- Η Ρωσία καταδικάζει τις απειλές των ΗΠΑ για νέες στρατιωτικές επιθέσεις εναντίον του Ιράν
- Πύργος: Άγριο επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας – Μαχαίρωσε τη σύζυγό του στον λαιμό και απειλούσε να αυτοκτονήσει
- Λάρισα: Το μπλόκο των αγροτών στον Πλατύκαμπο από ψηλά
- «Η Γροιλανδία προτιμά να παραμείνει στη Δανία, παρά να εξαγοραστεί από τις ΗΠΑ», λέει ο πρωθυπουργός του νησιού
- Τουρκία: Μια δικαστής θύμα απόπειρας γυναικοκτονίας μέσα σε δικαστήριο από τον εισαγγελέα πρώην σύζυγό της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 13.01.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/01/luke-irving-xqeJbG99nFE-unsplash-1-315x220.jpg)

























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442