Υποχώρησε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γαλλία το Μάιο
Εξασθένησε το Μάιο, για πρώτη φορά τους τελευταίους 11 μήνες, η εμπιστοσύνη των Γάλλων επιχειρηματιών, καθώς η προοπτική επιβράδυνσης των εξαγωγών και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου απειλούν να καταφέρουν πλήγμα στην εταιρική κερδοφορία.
Εξασθένησε το Μάιο, για πρώτη φορά τους τελευταίους 11 μήνες, η εμπιστοσύνη των Γάλλων επιχειρηματιών, αντικατοπτρίζοντας την αντίστοιχη απαισιοδοξία που διαπιστώθηκε στον επιχειρηματικό κόσμο σε Γερμανία και Γαλλία, καθώς η προοπτική επιβράδυνσης των εξαγωγών και η άνοδος των τιμών του πετρελαίου απειλούν να καταφέρουν πλήγμα στην εταιρική κερδοφορία.
Ο δείκτης, που προέκυψε από έρευνα της γαλλικής στατιστικής υπηρεσίας Insee σε 2.500 επιχειρήσεις, υποχώρησε στις 104 μονάδες, από 105 μονάδες τον Απρίλιο, επίπεδο το οποίο ήταν το υψηλότερο της τελευταίας τριετίας.
Ο επιμέρους δείκτης για τις παραγγελίες εξαγωγικών προϊόντων υποχώρησε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τριών ετών, στο -16 από -2 ένα μήνα νωρίτερα, δείχνοντας ότι η διεθνής ζήτηση για γαλλικά προϊόντα ενδέχεται να εξασθενεί.
Παράλληλα, η άνοδος σε ποσοστό 26% που έχει σημειώσει από τις 2 Απριλίου η τιμή του Μπρεντ, απειλεί να διογκώσει το κόστος παραγωγής των επιχειρήσεων του μεταποιητικού τομέα και να πλήξει τις δαπάνες των καταναλωτών.
Υποψήφιο για 8 Όσκαρ είναι το ρομαντικό δράμα της Κλόι Ζάο, με τίτλο Άμνετ που κλέβει τις εντυπώσεις στις σκοτεινές αίθουσες. Αυτές είναι οι νέες ταινίες της εβδομάδας.