Χορήγηση κονδυλίων για την υγεία από το ΠΕΠ Ηπείρου
Αθήνα: Οικονομική ενίσχυση της τάξεως των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουν οι τομείς υγείας και πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Ηπείρου, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου, Δημήτρης Πανοζάχος, σε σύσκεψη φορέων υγείας της περιοχής.
Αθήνα: Οικονομική ενίσχυση της τάξεως των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ θα λάβουν οι τομείς υγείας και πρόνοιας της Περιφέρειας Ηπείρου από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) Ηπείρου, όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Ηπείρου, Δημήτρης Πανοζάχος, σε σύσκεψη φορέων υγείας της περιοχής.
Το πρόγραμμα θα συγχρηματοδοτηθεί κατά 25% (1.625.000 ευρώ) από εθνικούς πόρους και κατά 75% (4.875.000 ευρώ) από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Με βάση όσα ανακοινώθηκαν, θα διατεθούν 3 εκατομμύρια ευρώ για έργα στον τομέα της υγείας, ενώ άλλα 3,5 εκατομμύρια ευρώ για έργα στον τομέα της πρόνοιας.
Στόχος είναι η ανάδειξη της Περιφέρειας Ηπείρου ως ευρύτερου κέντρου υπηρεσιών υγείας με περιφερειακή και βαλκανική εμβέλεια, σύγχρονο νοσοκομειακό εξοπλισμό και νοσοκομειακή υποδομή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας περίθαλψης.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας στην Ήπειρο, Χρήστος Ζηλίδης, διαβεβαίωσε τον κ. Πανοζάχο ότι τα νοσοκομεία και οι μονάδες πρόνοιας του ΠΕΣΥΠ Ηπείρου, θα ανταποκριθούν ταχύτατα στην πρόσκληση αυτή και θα εξασφαλίσουν την απορροφητικότητα των κονδυλίων, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη των υπηρεσιών υγείας -πρόνοιας της Περιφέρειας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συστήματος Υγείας στην Ήπειρο Χρήστος Ζηλίδης, ο Γεώργιος Σταθερόπουλος, διοικητής του νοσοκομείου Ιωαννίνων «Γεώργιος Χατζηκώστας», ο Ηλίας Καραντώνης του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, ο Αλέξανδρος Ζυγούρης του Νοσοκομείου Άρτας, ο Κωνσταντίνος Τρεμπέλης του Νοσοκομείου Πρέβεζας, ο Ιωάννης Ντόντης του Νοσοκομείου Φιλιατών, ο Ιωάννης Γιωτάκης αναπληρωτής διευθυντής του ΠΕΣΥΠ, ο Ελευθέριος Φλούδας ως εκπρόσωπος των φορέων ΑμΕΑ και υπηρεσιακοί παράγοντες.
Μυστικά, σχέσεις και συγκρούσεις ξεδιπλώνονται μέσα από τις ζωές τριών ανθρώπων που προσπαθούν να σταθούν ο ένας απέναντι στον άλλον και τελικά απέναντι στον ίδιο τους τον εαυτό.
Πέντε ερωτικές ιστορίες, τοποθετημένες σε διαφορετικές εποχές της Ελλάδας, συνθέτουν το κοινό σύμπαν του έργου «Η Αστερόσκονη», όπου άνθρωποι και χρονικότητες συναντιούνται γύρω από την ίδια ανάγκη για αγάπη και σύνδεση.
Η Δευτέρα 9 Μαρτίου είναι αφιερωμένη στον Αντώνη Καλογιάννη, καθώς το έργο του θα «ζωντανέψει» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς, μέσα από τη μουσική παράσταση «Η φωνή της ψυχής μας».
Σύνταξη
WIDGET ΡΟΗΣ ΕΙΔΗΣΕΩΝΗ ροή ειδήσεων του in.gr στο site σας