Παρελθόν αποτελεί και ο τελευταίος ιδιωτικός τηλεοπτικός σταθμός της Ρωσίας
Τέλος εποχής για την ιδιωτική τηλεόραση στη Ρωσία αφού έκλεισε και το TVS, το τελευταίο ανεξάρτητο τηλεοπτικό δίκτυο της χώρας. «Στο εξής, η τηλεόραση εθνικής εμβέλειας θα είναι είτε ψυχαγωγική είτε κρατική» ήταν το σχόλιο της εφημερίδας «Ιζβέστια».
Τέλος εποχής για την ιδιωτική τηλεόραση στη Ρωσία, αφού ούτε οι πολιτικοί ούτε οι επιχειρηματίες κατόρθωσαν να σώσουν το TVS, το τελευταίο ιδιωτικό δίκτυο της χώρας. «Στο εξής, η τηλεόραση εθνικής εμβέλειας θα είναι είτε ψυχαγωγική είτε κρατική» ήταν το σχόλιο της «Ιζβέστια».
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Βεντομόστι», η υπόθεση TVS έδειξε ότι οι μεγάλοι επιχειρηματίες της Ρωσίας δεν ήταν ικανοί να δημιουργήσουν επιτυχημένες επιχειρήσεις σε τομείς που δεν έχουν σχέση με τον πρωτογενή τομέα.
«Στη Ρωσία είναι δύσκολο να έχεις κέρδη από την εκμετάλλευση της πνευματικής ιδιοκτησίας. Έχει μικρή αξία και μεγάλες δαπάνες. Τα επιχειρηματικά σχέδια δεν μπορεί να βασίζονται στην ιδέα της ανάπτυξης της κοινωνίας της πολιτών» γράφει η εφημερίδα στο κύριο άρθρο της.
Το TVS δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2002, έπειτα από το κλείσιμο του δικτύου TV6 του Μπορίς Μπερεζόφσκι. Ενας όμιλος Ρώσων επιχειρηματιών ανέλαβε τα χρέη των σταθμών και δεσμεύθηκε να εγγυηθεί την ανεξαρτησία του νέου τηλεοπτικού σχήματος.
Ωστόσο, την περασμένη εβδομάδα οι δημοσιογράφοι του TVS κατηγόρησαν τους μετόχους ότι υπακούουν στις εντολές του Κρεμλίνου, οδηγώντας το κανάλι στην χρεωκοπία και στο κλείσιμο.
Το «Τάμα» μια θεατρική εμπειρία που υπόσχεται να συγκινήσει και να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των θεατών. Το κοινό θα έχει την ευκαιρία να την απολαύσει για λίγες παραστάσεις στο Σύγχρονο Θέατρο.