Σάββατο 02 Μαϊου 2026
weather-icon 12o
Ο Μπερλουσκόνι ανεβάζει τους τόνους με ολομέτωπη επίθεση κατά Αριστεράς και δικαστών

Ο Μπερλουσκόνι ανεβάζει τους τόνους με ολομέτωπη επίθεση κατά Αριστεράς και δικαστών

Στην Αγκυρα βρίσκεται τη Δευτέρα ο Σ.Μπερλουσκόνι, προσερχόμενος σε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Πίσω στην Ιταλία, όμως, η πολιτική σκηνή «φλέγεται» μετά τη χθεσινοβραδυνή επίθεσή του κατά της Αριστεράς και των προκατηλειμμένων δικαστών.

51

Στην Αγκυρα βρίσκεται τη Δευτέρα ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσερχόμενος σε συναντήσεις με την πολιτική ηγεσία της χώρας. Πίσω στην Ιταλία, όμως, η πολιτική σκηνή «φλέγεται» μετά τη χθεσινοβραδυνή σκληρή επίθεση του Ιταλού πρωθυπουργού κατά της Αριστεράς, των προκατηλειμμένων δικαστών, καθώς και της κρατικής RAI.

Σε κομματική εκδήλωση της Forza Italia εν όψει των επικείμενων τοπικών εκλογών, ο Καβαλιέρε επανήλθε σε μία από τις… αγαπημένες του ασχολίες -όπως επισημαίνει το Associated Press- την ολομέτωπη επίθεση κατά των κομμουνιστών. Αναφερόμενος στα αντιπολιτευόμενα κόμματα της Αριστεράς, ο Μπερλουσκόνι υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να επιτραπεί σε κανέναν που στο παρελθόν ήταν κομμουνιστής να ανέλθει στην εξουσία και την κυβέρνηση».

«Μας εξέλεξαν [τον Οίκο των Ελευθεριών] να γίνουμε ένα φράγμα στην αντιδημοκρατική αντιπολίτευση» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός για να συμπληρώσει: «Οι πρώην κομμουνιστές δεν μπορούν να κυβερνήσουν τη χώρα». Ο ίδιος επανέλαβε, δε, πως η μετακίνησή του από το χώρο των επιχειρήσεων στην πολιτική σκηνή ήταν αναγκαία προκειμένου να σώσει τη χώρα από την Αριστερά.

Πάντως, αν και υπογράμμισε πως σε καμμία περίπτωση δεν επιχείρησε να προστατεύσει τα συμφέροντά του μέσω της ανόδου στην πολιτική, ο ίδιος χρησιμοποίησε τη συγκέντρωση της Forza Italia προκειμένου να επιχειρηματολογήσει υπέρ της επαναφοράς του θεσμού της βουλευτικής ασυλίας -σε μία στιγμή που βρίσκεται και πάλι ενώπιον της Δικαιοσύνης κατηγορούμενος για διαφθορά.

Ο Καβαλιέρε, επανήλθε, και στα περί προκατηλειμμένων δικαστών που πρόσκεινται στην Αριστερά και -όπως δηλώνει- στοχεύουν στην πολιτική του εξόντωση. Η πρώτη απάντηση ήλθε τη Δευτέρα από τον επικεφαλής των Δημοκρατικών της Αριστεράς Πιέρο Φασίνο: «Ο Μπερλουσκόνι είναι ένας απελπισμένος άνθρωπος που προσπαθεί να καλύψει τις αποτυχίες της κυβέρνησής του, επικαλούμενος καθημερινά συνωμοσίες που μόνο εκείνος βλέπει» σημείωσε.

Δεν παρέλειψε, δε, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι να αναφερθεί και στην κρατική RAI, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ακόμη το τρίτο κανάλι στα χέρια των κομμουνιστών, το οποίο δεν άλλαξε παρότι μεταβλήθηκε η πολιτική κατάσταση. Η πρόεδρος της RAI δημοσιογράφος Λουτσία Ανουτσιάτα κάλεσε τον Ιταλό πρωθυπουργό να ασχοληθεί με τα καθήκοντά του και να αποφύγει τα σχόλια για την RAI.

Και όπως επισημαίνει ανταποκριτής του ΑΠΕ στη Ρώμη, εντός αυτού του κλίματος που δημιουργεί ο Καβαλιέρε -επιλέγοντας την ολομέτωπη επίθεση σε βάρος της Αριστεράς και την προσωπική του σύγκρουση με τον Ρ.Πρόντι σχετικά με τη δίκη που διεξάγεται στο Μιλάνο- αναλυτές προβλέπουν πως η επερχόμενη ιταλική προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ δεν θα είναι η πλέον επιτυχής…

Στηρίζει την τουρκική υποψηφιότητα

Όσον αφορά, πάντως, στην επίσημη επίσκεψη του Σίλβιο Μπερλουσκόνι στην Αγκυρα, εκεί έγινε αρχικά δεκτός από τον Τούρκο όμόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν· ακολούθως θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της χώρας Αχμέτ Νετζντέτ Σεζέρ και το απόγευμα θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη προκειμένου να παραστεί σε δείπνο που παραθέτουν προς τιμήν του επιχειρηματικοί κύκλοι.

Μετά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν ο Μπερλουσκόνι δήλωσε ότι η υποστήριξη της Ιταλίας (η οποία αναλαμβάνει την προεδρία της ΕΕ από 1ης Ιουλίου) προς την τουρκική υποψηφιότητα «θα αυξάνεται», υπενθύμισε όμως την ανάγκη να επιτευχθεί μία συμφωνία για την Κύπρο.

«Θα κάνω οτι μπορώ για να γίνουν πιο συγκεκριμένες οι φιλοδοξίες της Τουρκίας να γίνει μέλος της ΕΕ», πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι και αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός οτι η Αγκυρα θα πρέπει να προχωρήσει στην επίλυση του Κυπριακού προβλήματος πριν από τον Δεκέμβριο του 2004, ημερομηνία κατα την οποία θα εξεταστεί απο τις χώρες της ΕΕ το κατα πόσο θα αρχίσουν ή όχι οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας.

Τελευταία ενημέρωση: 18:30

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 02 Μαϊου 2026
Cookies