Κυριακή 19 Απριλίου 2026
weather-icon 17o
Τέλος εποχής για τον Γκασπάρ στην προεδρία της Μπερτσελόνα

Τέλος εποχής για τον Γκασπάρ στην προεδρία της Μπερτσελόνα

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες, ο Ζοάν Γκασπάρ ανακοίνωσε την Παρασκευή σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Μπαρτσελόνα ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία του συλλόγου την 1η Μαρτίου.

26

Επιβεβαιώνοντας τις φήμες που κυκλοφορούσαν τις τελευταίες ημέρες, ο Ζοάν Γκασπάρ ανακοίνωσε την Παρασκευή σε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο της Μπαρτσελόνα ότι θα παραιτηθεί από την προεδρία του συλλόγου την 1η Μαρτίου.

Παράλληλα, ο απερχόμενος πρόεδρος των «μπλαουγκράνα» (ο 37ος στην ιστορία του συλλόγου) είπε στα μέλη του Δ.Σ. ότι τον προσεχή Ιούνιο θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου, ενώ ως τότε καθήκοντα προέδρου θα εκτελεί ο νυν αντιπρόεδρος Σαλβατόρ Αλεμάνι.

Ο Γκασπάρ ανέλαβε τα ηνία του συλλόγου της Βαρκελώνης στις 23 Ιουλίου 2000. Τα 2.5 χρόνια παρουσίας του χαρακτηρίστηκαν ως μια από τις χειρότερες περιόδους στην σύγχρονη ιστορία του συλλόγου. Η Μπάρτσα τερμάτισε τέταρτη τόσο πέρυσι όσο και πρόπερσι, μακριά όμως από την κορυφή (17 βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ το 2001, 11 μακριά από τη Βαλένθια το 2002), ενώ φέτος το «καμάρι της Καταλωνίας» βρίσκεται στην 15η θέση της primera division, κοντά στη ζώνη του υποβιβασμού.

Μοναδική επιτυχία της Μπαρτσελόνα στο διάστημα αυτό, η παρουσία στα ημιτελικά του περσινού Champions League, όπου αποκλείστηκε από την «αιώνια» αντίπαλο Ρεάλ Μαδρίτης. Στην ίδια διοργάνωση το 2001 οι «μπλαουγκράνα» είχαν αποκλειστεί από τον πρώτο γύρο.

Εκτός όμως από την αγωνιστική καθίζηση, στον Γκασπάρ χρεώνονται και σοβαρά διοικητικά λάθη, που κόστισαν πολλά χρήματα στον σύλλογο. Ανάμεσα σε αυτά, αρκετές μεταγραφές που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα, αλλά και η επαναπρόσληψη (με ηγεμονικό συμβόλαιο) του Λουίς Φαν Γκάαλ το περασμένο καλοκαίρι.

Τέλος, τα 2.5 χρόνια προεδρίας του Γκασπάρ στιγματίστηκαν και από την αποχώρηση δύο παικτών που αποτελούσαν «σημαίες για το σύλλογο, του Λουίς Φίγκο και του Ριβάλντο.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Απριλίου 2026
Cookies