Επιτυχημένη χειρουργική επέμβαση θεραπείας της επιληψίας
Ηράκλειο: Την πλήρη θεραπεία ασθενούς που έπασχε από επιληψία πέτυχε ομάδα ιατρών της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου στην Κρήτη.
Ηράκλειο: Την πλήρη θεραπεία ασθενούς που έπασχε από επιληψία πέτυχε ομάδα ιατρών της Νευροχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου στην Κρήτη.
Η ομάδα των ειδικών με επικεφαλής τον Β. Μαρκάκη και τη χρήση νευροπλοηγητή αφαίρεσε τον ιππόκαμπο και την αμυγδαλή του εσωκροταφικού λοβού σε 35χρονο ασθενή με επιληπτικές κρίσεις.
Οι ιατροί αφού μελέτησαν τις αξονικές και μαγνητικές τομογραφίες και τα ηλεκτροεγκεφαλογραφήματα του 35χρονου αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν τη χειρουργική επέμβαση με τη χρήση του νευροπλοηγήτη, ενός υπερσύγχρονου συστήματος για χειρουργικές επεμβάσεις υψηλής στάθμης που βοηθά τον νευροχειρουργό να εντοπίσει με μεγάλη ακρίβεια την όποια βλάβη στον εγκέφαλο και να προχωρήσει στην επέμβαση χωρίς οποιαδήποτε απώλεια.
Όπως τόνισε σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε ο καθηγητής νευροχειρουργικής κ. Μαρκάκης στην επέμβαση χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο νευροπλοηγητής, ο οποίος δίνει στον ιατρό τρισδιάστατη εικόνα του εγκεφάλου και της περιοχής βλάβης με απόλυτη ακρίβεια, έτσι ώστε, αποφεύγεται πλήρως κάθε κίνδυνος για τον ασθενή και αποκλείεται το λάθος.
Ο 35χρονος ασθενής είναι πλέον εντελώς καλά και έχει ήδη πάρει εξητήριο.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Η κυβερνητική προσπάθεια να εκμεταλλευτεί τον πόλεμο για να εξασφαλίσει επανεκλογή θα πέσει στο κενό
- Ο Τζον Πουλακίδας και το ντεμπούτο στο ΝΒΑ με τους Μάβερικς – Τα πρώτα λεπτά και η στατιστική του
- Χρυσή Αυγή: Εγκληματική οργάνωση με τη βούλα του Εφετείου – Ιστορική απόφαση
- Μέση Ανατολή: Πώς η απαγωγή του Νικολάς Μαδούρο άνοιξε τον δρόμο για τον πόλεμο ΗΠΑ-Ισραήλ στο Ιράν
- Δεν πάει Ντουμπάι ο Ομπστ – Ανανεώνει το συμβόλαιο του με την Μπάγερν!
- «Ελ. Βενιζέλος»: Δεκάδες ακυρώσεις σε πτήσεις λόγω του πολέμου στο Ιράν – Οι προορισμοί που επηρεάζονται
- Κίνηση στους δρόμους: Απροσπέλαστος ο Κηφισός – Πού αλλού υπάρχουν προβλήματα
- Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Έφυγε από τη ζωή ο Βασίλης Δανιήλ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 04.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/elen-laureano-aG4jfiaRm7E-unsplash-1-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442