Στην αγορά των ΗΠΑ στοχεύει τώρα ο όμιλος VW
Νέα επιθετική πολιτική προωθεί ο όμιλος Volkswagen σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της φίρμας στη Βόρεια Αμερική, με στόχο τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια αυτές να παρουσιάσουν αύξηση της τάξης του 50%, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Financial Times.
Νέα επιθετική πολιτική προωθεί ο όμιλος Volkswagen σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις της φίρμας στη Βόρεια Αμερική, με στόχο τα επόμενα τρία έως τέσσερα χρόνια αυτές να παρουσιάσουν αύξηση της τάξης του 50%, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Financial Times.
Στο σχετικό άρθρο αναφέρεται ότι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της VW, Bernd Pischetsrieder, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως ο ετήσιος μέσος όρος των πωλήσεων του ομίλου στις ΗΠΑ μπορεί να αγγίξει τα 750.000 αυτοκίνητα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2001 διατέθηκαν 490.000 αυτοκίνητα του γερμανικού ομίλου στη Βόρεια Αμερική με τα 356.000 από αυτά να φέρουν το σήμα της VW.
Στη συνέχεια των δηλώσεών του, ο B.Pischetsrieder ισχυρίστηκε ότι η ανάπτυξη στην αγορά των ΗΠΑ θα βασιστεί κυρίως στην παρουσίαση του Touareg SUV, καθώς και σε εκείνη ενός ολοκαίνουριου minivan, σχεδιασμένου για τη συγκεκριμένη αγορά. Χαρακτηριστικά επισήμανε ότι τα μισά από τα 100.000 Touareg που θα κατασκευάζονται ετησίως θα διατεθούν στις ΗΠΑ.
Ο όμιλος VW είναι αυτός με την ισχυρότερη ευρωπαϊκή παρουσία στη Βόρεια Αμερική, παρά το γεγονός ότι μόλις το 10% των εξαγωγών του καταλήγει στην εν λόγω αγορά, ενώ τα περισσότερα αυτοκίνητα που πωλούνται εκεί κατασκευάζονται στο Μεξικό.
Σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, ο B.Pischetsrieder αρνήθηκε να αποκαλύψει λεπτομέρειες σχετικά με το σχέδιο ανάπτυξης της βορειοαμερικανικής αγοράς. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι η στρατηγική αυτή αντικατοπτρίζει την προσπάθεια της VW να απαγκιστρωθεί από την αγορά της Γερμανίας.
Πηγή: The Financial Times
auto.in.gr
- Πόλεμος Ιράν: Ποιες ριζικές αλλαγές θα επιφέρει στο παγκόσμιο ενεργειακό σύστημα
- Γιατί το Netflix στρέφει το streaming προς την παραδοσιακή TV
- Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης 2-0: Κατέκτησε το 29ο πρωτάθλημα στην ιστορία της η «Μπάρτσα»!
- Γιορτή σήμερα 11 Μαΐου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]
- Μίλαν-Αταλάντα 2-3: «Κραχ» των γηπεδούχων και κίνδυνος να χάσει το Champions League
- Σεισμός τώρα στην Κω
- 6G: Μάχη για δύο στην κούρσα – Οι δύο υπερδυνάμεις που ανταγωνίζονται
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 11.05.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/05/francisco-moreno-U8kQFsu9vzw-unsplash-315x220.jpg)




























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442