Οι απελπισμένοι απολυμένοι εργαζόμενοι της Daewoo συγκρούστηκαν μία ακόμη φορά στη Σεούλ με τους αστυνομικούς, εγκαινιάζοντας ένα γύρο αναταραχών στην πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας.
Οι απελπισμένοι απολυμένοι εργαζόμενοι της Daewoo συγκρούστηκαν μία ακόμη φορά στη Σεούλ με τους αστυνομικούς, εγκαινιάζοντας ένα γύρο αναταραχών στην πρωτεύουσα της Νοτίου Κορέας.
Περίπου 1.000 άτομα έριξαν βόμβες Μολότοφ και έβαλαν φωτιά σε δύο λεωφορεία της αστυνομίας. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής, τραυματίστηκαν περισσότεροι από δέκα διαδηλωτές, ενώ δεν ανακοινώθηκε καμία σύλληψη.
Οι τελευταίες δυσάρεστες εξελίξεις ήταν αποτέλεσμα των μαζικών απολύσεων 1.750 εργαζομένων στις οποίες προχώρησε η Daewoo την προηγούμενη εβδομάδα, καθώς αντιμετώπιζε έντονα οικονομικά προβλήματα επί αρκετούς μήνες, οι πιστωτές της έχουν αποτύχει να αντεπεξέλθουν στις υψηλές απώλειες λειτουργίας της εταιρείας, αλλά δεν έχει βρει και υποψήφιο αγοραστή.
Ο υπουργός Εμπορίου της χώρας Shin Κook-hwan τόνισε ότι οι τράπεζες θα αναζητήσουν αγοραστή ή, ακόμη, θα κρατήσουν οι ίδιες τον έλεγχο της εταιρείας, εάν τελικά ναυαγήσει η προοπτική πώλησής της στην General Motors, η οποία έχει δείξει ενδιαφέρον. Επιπλέον, ο Shin Kook-hwan συμπλήρωσε πως οι πιστωτές της τρίτης μεγαλύτερης εταιρείας κατασκευής αυτοκινήτων στη Νότιο Κορέα συνεχίζουν να εκποιούν εγκαταστάσεις της Daewoo, που υπάρχουν σε 12 χώρες.
Παρ΄ όλα αυτά, ειδικοί αναλυτές εκφράζουν αμφιβολίες για την έκβαση του “ειδυλλίου” GM – Daewoo, αφού οι συζητήσεις μεταξύ τους συνεχίζονται επί μακρόν, ενόσω η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία περιμένει τις εξελίξεις που υπαγορεύει η πτωτική τάση της οικονομίας των ΗΠΑ.
Προηγούμενες ελπίδες για πώληση της Daewoo στη Ford δεν ευοδώθηκαν, επειδή η αμερικανική εταιρεία απέσυρε το ενδιαφέρον της μετά την προσφορά των 7,7 τρισεκατομμυρίων won, που κρίθηκε ανεπαρκής από τους Κορεάτες.
Η οικονομική κατάσταση της νοτιοκορεατικής εταιρείας βρίσκεται στο χειρότερο σημείο, καθώς από τον περασμένο Αύγουστο διατηρείται με τη βοήθεια των πιστωτών της. Τα χρέη της εκείνη την περίοδο έφταναν τα 10,1 δισεκατομμύρια στερλίνες, με την αξία των ακινήτων της να είναι σαφώς μικρότερη. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι ο κυριότερος πιστωτής της, η Τράπεζα Ανάπτυξης της Κορέας, αναφέρει πως η λειτουργία της Daewoo στοιχίζει στους πιστωτές της 150 δισεκατομμύρια won. Εξίσου άσχημη είναι η εικόνα των πωλήσεων: τον Ιανουάριο 2001 μειώθηκαν κατά 51,9%, σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2000, πέφτοντας στις 38.710 μονάδες.