Και στη Ρωσία θα κατασκευάζονται πλέον τα Opel Astra…
Σύμφωνα με ανακοίνωση της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στη Ρωσία, της Avtovaz, το Opel Astra θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας της ρωσικής εταιρείας με την General Motors.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας στη Ρωσία, της Avtovaz, το Opel Astra θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας της ρωσικής εταιρείας με την General Motors.
Συμφωνήσαμε κατ΄ αρχήν για την παραγωγή του Opel Astra στο εργοστάσιο της κοινοπραξίας ανέφερε συγκεκριμένα ο Vladimir Kadannikov, επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου της Avtovaz, στους δημοσιογράφους.
Έτσι, το Opel Astra θα αποτελέσει το δεύτερο μοντέλο της -αξίας 322 εκατομμυρίων ευρώ- κοινοπραξίας των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών, η οποία ιδρύθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου 2002 για την παραγωγή του Chevrolet Niva.
Ο επικεφαλής της GM Ρωσίας, Heidi McCormick, δεν δέχτηκε να σχολιάσει τις δηλώσεις του V.Kadannikov. Ωστόσο, τον περασμένο Οκτώβριο από την GM ανέφεραν ότι στις αρχές του 2003 θα αποφασιζόταν αν θα ξεκινούσε η παραγωγή και δεύτερου μοντέλου στο ρωσικό εργοστάσιο.
Σύμφωνα πάντως με τον V.Kadannikov, το συγκεκριμένο εργοστάσιο, που στεγάζεται στο Togliatti, νοτιοανατολικά της Μόσχας, τα επόμενα πέντε χρόνια θα χρειαστεί 1,05 δισεκατομμύρια ευρώ, μέρος των οποίων αναμένεται να προέλθει από ομολογιακά δάνεια.
Επεξεργαζόμαστε την περίπτωση αυτή (του ομολογιακού δανείου). Υπάρχουν πολλά έγγραφα που πρέπει να ετοιμαστούν. Προσπαθούμε να επιταχύνουμε τις διαδικασίες ώστε να έχουμε 100 εκατομμύρια ευρώ από ομολογιακά δάνεια στις αρχές του επόμενου χρόνου ανέφερε ο V.Kadannikov.
Σημειώνεται ότι η παραγωγή στο Togliatti ξεκίνησε πέρσι και φέτος αναμένεται να κατασκευαστούν εκεί συνολικά 35.000 Chevrolet Niva. Μάλιστα, υπολογίζεται ότι με πλήρη παραγωγική ικανότητα η μονάδα θα κατασκευάζει 75.000 αυτοκίνητα το χρόνο, τα 40.000 από τα οποία θα προορίζονται για εξαγωγή.