H Rover παραχωρεί τις μετοχές και το… μέλλον της
Περισσότεροι από 5.500 εργαζόμενοι της MG Rover στο Longbridge, με πρωτοβουλία του προέδρου της εταιρείας, John Towers, μοιράστηκαν το 25% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της προβληματικής βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Περισσότεροι από 5.500 εργαζόμενοι της MG Rover στο Longbridge, με πρωτοβουλία του προέδρου της εταιρείας, John Towers, μοιράστηκαν το 25% του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της προβληματικής βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.
Σύμφωνα με τους ειδικούς αναλυτές, αυτό αποτελεί το πρώτο βήμα για την πώληση της εταιρείας. Σε κάθε εργαζόμενο δόθηκαν 800 μετοχές, οι οποίες ωστόσο δεν έχουν προς το παρόν καμία ανταλλακτική αξία ούτε παραχωρούν δικαίωμα ψήφου, αλλά θα μπορέσουν να εξαργυρωθούν, όταν η εταιρεία πωληθεί σε τρίτους ή όταν ανέβει η αξία τους στο χρηματιστήριο.
Μερίδιο 25% αναμένεται να μοιραστούν και οι επίσημοι αντιπρόσωποι της Rover, ενώ ένα 10% θα παραλάβουν επτά ανώτατα στελέχη στο Longbridge, μεταξύ των οποίων και ο Kevin Howe, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Το υπόλοιπο 40% θα παραμείνει στα χέρια του J.Towers, του αναπληρωτή προέδρου, Nick Stephenson, και των διευθυντών, Peter Beale και John Edwards.
O Nick Stephenson αποκάλυψε ότι η εταιρεία είναι έτοιμη να πωληθεί ολόκληρη ή τμηματικά μόλις επιστρέψει στην κερδοφορία. «Εάν μπορέσουμε να διαθέσουμε τμήματα της εταιρείας, οι εργαζόμενοι θα εισπράξουν ποσά ανάλογα με τις μετοχές που κατέχουν» δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος της MG Rover. Υπενθύμισε, ωστόσο, ότι η αυτοκινητοβιομηχανία δεν πρόκειται να πωληθεί τουλάχιστον για τα επόμενα δύο χρόνια, όπως προβλέπει όρος στη συμφωνία με την BMW, όταν η τελευταία παραχώρησε τον περασμένο Mάιο την εταιρεία για δέκα μόλις στερλίνες στην κοινοπραξία Phoenix.
Τότε, η αξία των περιουσιακών στοιχείων της Rover υπολογίστηκε στα 741 εκατομμύρια στερλίνες, αλλά, καθώς η εταιρεία δεν έχει κέρδη και παρουσιάζει σημαντικό οικονομικό πρόβλημα ρευστότητας, δεν είναι δυνατόν αυτήν τη στιγμή να υπολογιστεί και η αξία των μετοχών.
Στο μεταξύ, οι υπεύθυνοι της Rover βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τράπεζες για την εξασφάλιση δανείων που θα τους βοηθήσουν στην ανάπτυξη της εταιρείας, χωρίς όμως να είναι σε θέση να ανακοινώσουν κάποια τελική συμφωνία.
auto.in.gr
- Μέση Ανατολή: «Υπάρχει ανησυχία» – Ελληνίδα μεταφέρει πώς βιώνει την κατάσταση στο Άμπου Ντάμπι
- Μέση Ανατολή – Θεοχάρης: Έτοιμα τα σχέδια για την απομάκρυνση των Ελλήνων σε περίπτωση εκκένωσης
- Κουβέιτ: Συνετρίβη αμερικανικό μαχητικό F-15 – Καπνός υψώνεται στην περιοχή που βρίσκεται η πρεσβεία των ΗΠΑ
- Ψάχνει αντίδραση και… διπλό στην Ποντγκόριτσα η Εθνική
- Το 18,8% των επιχειρήσεων στην Ελλάδα εξακολουθεί να μην διαθέτει καμία γυναίκα σε ηγετική θέση
- «Μαμά, πώς ήσουν τη δεκαετία του ’90;» – Η Ντρου Μπάριμορ θυμάται την πιο ατίθαση φάση της
- Μάβερικς – Θάντερ 87-100: «Πάτησε» με 30άρα το Ντάλας ο Γκίλτζιους-Αλεξάντερ (vids)
- Αλεξάνδρα Αϊδίνη: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά, κανείς δεν γνώριζε την εγκυμοσύνη της
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 02.03.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/03/brennan-wolf-5ZTesI4UxpY-unsplash-315x220.jpg)























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442